L'alcalde de Regencós volia cedir el càrrec al segon de CiU, però no a Rubau, per la il·legalitat de la casa de fusta

Nega així un incompliment del pacte entre ERC i CiU

Fontanillas, segons un escrit que ha fet arribar a totes les cases del poble, nega que hagi incomplert el pacte de govern, com van dir els dos regidors de CiU, Josep Rubau i Joan Bonet, en deixar dimarts l'equip de govern. L'alcalde justifica el fet de no cedir l'alcaldia a Rubau, tot i reconèixer que jurídicament és possible, perquè la comissió d'Urbanisme de la Generalitat ha informat finalment de la infracció «molt greu» que suposa la casa de fusta que té Rubau en una finca rústica als afores del poble. En l'informe, a més, es dóna 30 dies per enderrocar-la i s'imposa una multa de prop de 10.000 euros.

En vista d'aquesta situació, Fontanillas creu que no es pot cedir l'alcaldia. «Implica una situació de contradicció de les mesures que s'haurien de prendre com a alcalde i, a la vegada, com a interessat», diu l'alcalde a l'escrit. Per això, i en la recerca d'una sortida a l'actual situació, ERC estava disposat a cedir l'alcaldia al número dos de CiU, Joan Bonet, com diu la secció local d'Esquerra en un comunicat d'ahir: «La necessitat de trobar una sortida que salvi el pacte.»

L'alcalde va explicar que la sortida, que encara s'havia tractat divendres passat, es concretava a cedir l'alcaldia a Bonet. I els regidors de CiU van demanar un temps per tractar-ho internament. La sorpresa de Fontanillas va ser dimarts quan va assabentar-se per aquest mitjà que els regidors convergents havien decidit deixar el govern. Rubau deixa la primera tinència d'alcaldia i les àrees d'Urbanisme, Medi Ambient i Pagesia, i Bonet, l'àrea d'Obres i Serveis. A més, deixen el govern en minoria consistorial. Fontanillas ja ha acceptat les renúncies dels regidors convergents i ben aviat modificarà el cartipàs municipal per assignar els càrrecs i delegacions vacants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona