Política

Premià de Mar no té bandera espanyola

L'alcalde del municipi, Miquel Buch, considera que “la voluntat d'alguns pobles i plens està encotillada” per la llei de banderes

El també president de l'Associació Catalana de Municipis recorda que “molts” altres territoris de Catalunya han pres la mateixa decisió

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), ha explicat que el seu Ajuntament no té penjada la bandera espanyola a la façana per acord del ple municipal, i considera que la llei estatal que regula aquesta qüestió “encotilla” els municipis. Així, el també president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha assegurat que no només Premià de Mar ha decidit no penjar-la sinó “molts” altres pobles de Catalunya.

“I a dia d'avui surt el sol cada dia”, ha afegit Buch, després de recordar l'episodi que va ocórrer a Sant Pol de Mar, que a final d'abril va complir amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'obligava a complir la llei de Banderes i, per tant, que onegés l'espanyola.

Tot i això, una setmana després uns desconeguts la van cremar i, una vegada restituïda, la van robar dues vegades més, davant de la qual cosa el consistori va prendre mesures com col·locar les banderes més amunt per fer-les inaccessibles i fins i tot va canviar el pany de la sala de plens des d'on es pot accedir al balcó.

En el seu paper de president de l'ACM, Buch ha relatat que, al seu moment, va enviar una carta a la delegada del govern espanyol, Llanos de Luna, per defensar l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido (CiU), i exculpar-la de qualsevol responsabilitat. També li argumentava que, davant de la crisi tan greu que s'està vivint, era una qüestió poc important, al que Llanos de Luna li va respondre que el govern espanyol ja actua per solucionar els problemes econòmics però que aquest també és un tema que “cal complir”.

“Avui la llei és la que és. I la voluntat d'alguns pobles i plens està encotillada per aquesta llei”, ha sostingut Buch, qui ha defensat la llibertat de cada poble de fer l'oportú, també referint-se als ajuntaments que han aprovat declarar el rei Joan Carles persona non grata.

#novullpagar

Per altra banda, com a alcalde de Premià de Mar, Buch ha justificat que portés a la pràctica el #novullpagar -contra el pagament de peatges a les autopistes-, pel qual està en espera de rebre la multa corresponent de la conselleria d'Interior. I és que, segons Buch, Premià de Mar pateix les conseqüències d'haver de pagar peatges perquè les alternatives són vies insegures i amb molts punts negres, com la N-II, fins al punt que el consistori ha aprovat en ple formar part de la plataforma ‘No a la N-II, autopista gratuïta'.

Per aquesta raó, considera “congruent” la seva actuació en el seu paper d'alcalde, tot i que ha deixat clar que ho va fer sol, sense buscar el protagonisme mediàtic i desvinculant-se així del moviment #novullpagar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona