Política

maresme

El pacte CiU-PSC d'Arenys de Mar “va més enllà de les sigles”

Les dues formacions signen l'acord “entre els grups majoritaris” i defensen l'entesa “pels grans temes del municipi”

Els socialistes remarquen que el pacte “només és amb la federació nacionalista”

CiU i PSC d'Arenys de Mar van signar ahir davant l'escola bressol Els Colors el pacte que permet entrar els socialistes en un govern on també haurà de conviure amb les formacions del PP i del Bloc Municipal. L'alcalde, Estanis Fors (CiU) i el cap del grup socialista i primer secretari d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes van defensar l'acord després d'un any i van destacar la “bona sintonia” que ha facilitat el tancament del pacte. Ambdós auguren un futur d'entesa sense massa entrebancs, sobretot quan des de les dues formacions es repeteix que “les sigles es deixen de banda i es busca l'objectiu comú de treballar pel municipi”.

Rivals històrics

Fors va reconèixer que per més d'un, aquest nou escenari de bona relació entre els dos eterns rivals “pot resultar estrany”, però va advocar a l'interès pel bé comú per superar els recels. “Arenys té importants reptes de futur que demanen un govern fort i això és el que hem buscat”, va precisar l'alcalde. Per la seva banda, Vinyes va voler aclarir que el pacte de govern els socialistes el signen “només” amb CiU. La resta de socis es mantenen al capdavant de l'Ajuntament perquè el mateix alcalde defensa la paraula donada a l'inici del mandat tot i que va puntualitzar que “el soci preferent de CiU ara és el PSC”.

Cap dels dos polítics, que van estar acompanyats a l'acte pels màxims representants comarcals dels seus partits, van voler precisar el nou organigrama que regirà a partir d'ara, però van avançar que hi haurà un Pla d'Actuació Municipal (PAM) i van confirmar que hi haurà una reestructuració de les àrees amb una clara voluntat de transversalitat.

Quatre noves grans àrees, dues pel PSC

Malgrat l'hermetisme que s'ha volgut mantenir pel nou repartiment de carteres ja es coneixen alguns detalls de la reestructuració i dels noms que assumiran les noves responsabilitats. L'organigrama es distribuirà en quatre grans àrees, dues de les quals seran pels socialistes. El PSC entra en el govern d'Arenys de Mar amb una gran quota de poder que es visualitza assumint àmbits estratègics com Urbanisme –que dirigirà l'exalcalde Santiago Fontbona– i Hisenda –en mans del mateix Ramon Vinyes que serà també portaveu del govern i primer tinent d'alcalde–. CiU mantindrà l'alcaldia i tindrà més control de Governació, ara en mans del PP, i que en els darrers temps ha generat conflicte amb la confrontació per les hores extres entre els agents de la policia local i el consistori arenyenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VILABLAREIX

El ple municipal aprova una nova ordenança de civisme

VILABLAREIX
guerra europa

Rússia llança una ofensiva sobre la regió de Khàrkiv que obliga a evacuar diverses localitats

barcelona
tribunals

Petició de nul·litat d’actuacions en el cas dels CDR acusats de terrorisme

barcelona
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les