Política

DAVID BAHÍ

ALCALDE DE SANTA LLOGAIA (CIU)

“Per la MAT ens cal tenir compensacions”

L'alcalde continua sense veure bé la MAT i creu que serà complicat aconseguir res a la part aèria de la línia

Diu que l'Ajuntament està sanejat i que es farà el que es pugui amb les subvencions

El segon mandat
Ja és el segon mandat que Bahí està al capdavant de l'Ajuntament de Santa Llogaia. Diu que quan s'hi va presentar era jove i pensava que algú ho havia de fer, però admet que li sap greu que li tregui hores amb la família. Les infraestructures li porten molta feina.
Ha canviat molt aquest mandat respecte a l'anterior, per la crisi?
A l'Ajuntament no s'ha notat gaire la diferència perquè és un Ajuntament sanejat. La cosa és que depenem de les convocatòries de subvencions, com el pla únic d'obres i serveis, i del que se'ns concedeixi o no. No tenim un problema de finançament, però dependrà del que ens arribi.
Quins projectes fareu?
A l'antic PUOSC hi tenim dues obres licitades en què ja tenim subvenció, i unes començaran a principi d'estiu i les altres a final d'any. És l'arranjament del carrer Figueres i el carrer Tramuntana, i l'altra obra és el camí de Figueres.
En teniu més en ment?
Depèn de les subvencions que surtin perquè caldrà veure la normativa del nou pla d'obres i en funció d'això decidirem què presentem. Sempre hi ha coses a fer, és clar.
Portàveu coses al programa que no podreu fer?
No ens agrada enganyar a la gent i al programa ja portàvem coses que sabíem que tindríem perquè ja hi havia subvenció concedida i coses factibles per l'ajuntament. Mai hem tirat coets ni hem venut fum ni molt menys. Tenim el que tenim i fem el que podem fer i per això estem com estem. Ja érem prudents l'anterior mandat però aquest encara més. Anirem fent sobre la marxa perquè pots planificar molt i que se't capgiri tot.
Us acaben d'aprovar el pla urbanístic..
Sí, una promesa que havíem fet... El creixement no és del tot real perquè abans ja hi havia una previsió de cases en unes urbanitzacions ja previstes, que s'han hagut d'incloure en el POUM. També s'han ajustat parcel·les del municipi perquè no quedin espais buits. No és que haguem volgut fer un poble molt gran sinó que ja hi havia plans aprovats que s'hi han inclòs.
La zona industrial ha de revertir en benefici econòmic en el poble?
L'Ajuntament està ben equilibrat perquè tenim la zona industrial que ens ajuda a sufragar les despeses en la zona urbana, que de vegades no compensa. El que volem intentar és mantenir que es vaig fent zona industrial a mesura que es facin les cases. Pensem que serà molt a llarg termini. També creiem que ajudarà a fer que la gent del poble tingui feina.
Veniu d'un mandat passat marcat per les infraestructures. Com va, aquest?
L'anterior i aquest seran molt durs. Ja fa quatre anys, i aquest cinc, que han estat sobretot del TAV i del tren convencional, que ens han dut molts maldecaps i ara estem en plena construcció de les infraestructures elèctriques.
Vau lluitar molt contra la MAT. Ara que ja està en obres, com ho veieu?
Aquestes coses no es veuen mai bé i no ho veuré mai bé. L'altra cosa és que amb el desplaçament que hem tingut en el municipi, de línia descoberta n'hi haurà setanta metres o cent, molt poc. Moralment, pensem que de Santa Llogaia en amunt no hauríem de ser tant diferents que de Santa Llogaia en avall. Però es preveu així i no hi podem fer més. Vam tenir la sort que es va aconseguir desplaçar la subestació i ara, de Santa Llogaia a Bescanó, veig molt complicat aconseguir alguna cosa.
Està massa avançat?
Sí, massa avançat, però també té un cost més alt i popularment ara no és el moment, i s'hi afegeix que no hi ha voluntat de fer-ho.
Heu començat a parlar de compensacions?
N'hem parlat, sí, des del primer dia ho vam dir. No volem cobrar més que ningú però tenim unes naus industrials que no té ningú més i, per tant, pensem que les compensacions han de ser diferents, per l'estació transformadora. Què hem aconseguit? Fins avui, res, parlar-ne. Juguem en una altra lliga i hem d'anar a insistir-hi.
Hi veu possibilitats?
Estic convençut que ens entendrem. Pel que ens han dit no té res a veure la situació econòmica amb el que hi ha pressupostat al projecte i el que sabem és que els ho hem demanat i REE ens ha dit que ens entendrem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.