Política

Diem Prou prepara una candidatura per a les eleccions al Parlament

La plataforma impulsora de la campanya per la insubmissió fiscal considera que els partits polítics actuals no són capaços de canviar les coses

Creu que cal avançar les eleccions perquè l'actual govern és “feble i no està a l'altura per afrontar la situació que viu el país”.

La plataforma Diem Prou, impulsora de la campanya a favor de la insubmissió fiscal amb Espanya, ha anunciat aquest dimarts que prepara una candidatura per a les properes eleccions al Parlament.

Els artífexs d'aquesta iniciativa són l'Andreu Bartolomé i la seva dona Maria Casademunt, propietaris d'un restaurant a Siurana i els primers que van anunciar que a partir d'abril pagarien l'IVA del seu negoci directament a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), enlloc de a Hisenda.

Bartolomé ha ofert una roda de premsa en què ha considerat que el govern ha fracassat en la seva aposta per aconseguir un nou finançament per a Catalunya. Per aquest motiu, han decidit fer un pas més enllà i saltar al terreny de la política amb “una candidatura que agrupi els ciutadans i que estigui preparada per a unes eleccions anticipades”.

Al seu parer, cal fer un avançament electoral a Catalunya perquè l'actual govern de CiU és “feble i no està a l'altura per afrontar la situació que viu el país”. Segons ell, els partits polítics tradicionals tampoc no estan seguint el camí correcte per solucionar els problemes del país.

La seva candidatura tindrà l'objectiu d'unir tots aquells ciutadans descontents amb la situació de Catalunya i que vulguin “tirar el país endavant”.

Ell i la seva dona, ha precisat, crearan i lideraran aquest nou “grup” polític, que serà de la seva “màxima confiança” i l'integraran entre deu i quinze persones de gran “solvència i professionalitat contrastada”.

Balanç positiu de la campanya

Per altra banda, Bartolomé ha fet un balanç molt “positiu” de la campanya d'objecció fiscal i ha emplaçat els empresaris de Catalunya a pagar tots els impostos a l'administració catalana. De moment, la iniciativa dels dos restauradors del Priorat ja ha estat secundada per nou empresaris i autònoms, que el passat 12 d'abril van fer efectiu el pagament de l'IVA del primer trimestre d'aquest any a l'ATC, sense que de moment hagin rebut cap notificació d'Hisenda.

Segons un informe elaborat per un bufet d'advocats, la pràctica de la insubmissió fiscal és legal, perquè “no implica que l'obligat tributari no hagi satisfet el deute”, ja que l'ha consignat en l'administració.

L'advocat Jordi Capelleras ha admès que “no es descartable” que Hisenda intenti sancionar els insubmisos, però ha garantit que la legislació actual els empara. Entre altres, l'Estatut, que preveu la figura de l'ATC com a recaptadora d'impostos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els Estats Units van aturar un enviament de bombes a Israel per evitar el seu ús a Rafah

barcelona