Política

bages

Moià planteja dur al jutjat el govern anterior

L'alcalde recorrerà a la justícia si la Sindicatura detecta una mala praxi

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras (ERC), portarà l'anterior govern municipal, de CiU, als tribunals si la Sindicatura de Comptes detecta indicis de responsabilitat en la gestió, que ha portat el poble a una situació de fallida. Això ha motivat que la Generalitat hagi de rescatar-lo econòmicament per evitar una multa de 150 euros diaris a títol personal a l'alcalde i el regidor d'Hisenda, Ramon Crespiera, per un deute de 750.000 euros a una empresa que va fer unes obres. “Si la Sindicatura diu que hi ha indicis de responsabilitat, s'anirà a la fiscalia. Ells haurien de fer-ho, i nosaltres, si entenem que ens hi hem de personar, ens hi personarem”, va dir en declaracions a Catalunya Ràdio. Posteriorment, Guiteras va explicar a aquest diari que ja ha rebut la notificació de la multa, però que encara no s'ha fet efectiva: “No crec que triguin”, va concloure.

Sobre l'ajut de 200.000 euros en concepte d'ajuts retardats de la Generalitat, l'alcalde reitera que només es tracta d'avançar uns diners que permetin posar el comptador a zero i tirar endavant el pla de sanejament per eixugar el deute de 23 milions d'euros. “No és cap regal; aquí no s'està parlant que ens donin uns diners a fons perdut per poder pagar una factura”, sosté Guiteras, que no va voler avançar les previsions que fa el pla de sanejament.

La situació de Moià va rebre ahir el suport d'ERC i d'ICV. El president dels republicans, Oriol Junqueras, va criticar la sentència que imposa la multa, en el sentit que un alcalde hagi de pagar de la seva butxaca una multa pels incompliments pressupostaris del seu antecessor. Un argument semblant al del secretari general d'ICV, Joan Herrera, que considera que s'hauria de poder demanar responsabilitats als càrrecs públics als quals es pugui atribuir mala gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans