Política

JOSEP FUENTES

ALCALDE DE PONT DE MOLINS (CIU)

“Tindrem un local per a entitats”

Espera poder fer aquest mes l'aprovació provisional del planejament, que permetrà una zona industrial i un espai d'equipaments

Assegura que aquest mandat és més tranquil que l'anterior

De jubilat a alcalde
Fuentes va arribar a l'alcaldia després de jubilar-se. Pensava estar tranquil després d'anys de treballar molt a l'empresa que tenia, però l'alcaldia no li ho permet gaire. No sap si es tornarà a presentar. “No ho sé, tindré 71 anys el 2015”, diu somrient.

Quins són els reptes d'aquest mandat?

Fa un any que vam començar el segon mandat i n'estem contents. Econòmicament ho tenim força ben controlat. Volem acabar el local Nova Harmonia, que volem destinar a entitats, que subvencionem amb el PUOSC. És l'anterior ajuntament i on es feien les festes. També és molt important que després de set anys aprovarem el pla urbanístic. Som a la recta final i amb una mica de sort podrem fer l'aprovació provisional aquest mes o el que ve. És un repte important per a nosaltres perquè podrem recuperar la Cooperativa Ricardell, que és un edifici característic, que adquirim però que està condicionat al POUM.

El pla urbanístic ha de desenvolupar una zona industrial, no?

Sí, la zona industrial de 50 hectàrees ens permet fer un polígon discontinu per tenir un espai de 60.000 metres quadrats per al futur per fer equipaments. Apostem per la zona industrial i ja tenim empreses interessades. Et puc dir que ja està gairebé adquirida. És una aposta i diria al poble que no es preocupi perquè la farem de manera sostenible.

Estan treballant en la millora del monestir del Roure, no?

Sí, estem treballant en l'església gòtica, que està molt avançada i cap al juny o el juliol podrem fer la inauguració. S'està fent la instal·lació de la llum, els vidres de l'absis. Ara també farem les escales per pujar a l'església gòtica. Hi haurà més fases perquè és un complex molt gran i requereix unes inversions molt fortes. Ja fa quatre anys que fem inversions.

S'havia dit que a l'escola li cal una reforma. Com està el tema?

El 2007 ja es parlava d'ampliar l'escola i fer-la nova, però Ensenyament ens van dir que no. El que sí que ha fet l'Ajuntament són reformes. Hem ampliat dues aules i hem cedit un local que funciona com a menjador. I les activitats esportives es fan al local social. No insisteixo en l'escola perquè no és el moment idoni per l'economia. Tots plegats hem gastat més del que hem pogut i ara no es pot. Però quan vam entrar nosaltres hi havia 15 alumnes i ara són 40.

Ha fet passos contra la prostitució. Com està ara la situació?

En les ordenances ja tenim que no deixarem fer empreses de prostitució i també ho diu el POUM que aprovarem. Hi va haver un intent d'obrir un local fa un any i no es va permetre. I el mes passat es va tancar una casa particular on s'exercia la prostitució.

I les que són a la carretera?

Sóc radical. No es pot fer. Què fan uns éssers humans exposats? No es pot posar un rètol a la carretera perquè distreu els conductors com ha passat amb una empresa local i sí que hi poden estar les noies? I és que és inhumà. Una salvatjada. No ens ho podem permetre i la culpa és del govern espanyol, que hauria de legislar. Donem una imatge tercermundista.

Fa soroll el viaducte del TAV?

Encara passen molt pocs trens. Hem d'esperar. Vaig demanar unes pantalles acústiques, però s'han de fer mesuraments quan hi hagi trànsit fort. Si veiem que el soroll és fort les posarem. Estarem al cas però en aquest moment no fa cap soroll, en passen pocs.

Què pensa dels parcs eòlics?
Jo crec en els molins. No sé per què no usem aquesta energia. És una energia neta. Seria un dels equipaments més importants de l'Empordà, respectant que a algú no li agradi, però, és clar, alguna cosa caldrà fer.

El mandat anterior va ser força polèmic. Com va aquest?

L'anterior va ser molt desagradable. Aquest és millor. També és veritat que tenim majoria. Però que estiguem en majoria no vol dir que treballem menys. El que hem de fer és infraestructures al poble i ho estem fent bé. També l'ambient al poble ha millorat. Està tranquil. No hi ha dos bàndols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona