Política

política

No s'entenen a l'hora de demanar més ajuts al Ripollès

CiU, amb majoria en el Consell Comarcal, frena una moció del PSC en què demanava un front polític comú

Els convergents diuen que ja treballen per incrementar la inversió de la Generalitat

CiU no va admetre en l'últim ple la urgència d'una moció del PSC en què reclamava una acció política conjunta al Parlament per reclamar més ajuts al Ripollès i que, per tant, no es va poder debatre ni votar. Sí, però, que els socialistes van insistir en el tema en el torn de precs i preguntes i es va generar un intens debat sobre el tema. Pel PSC, la Generalitat ha marginat la comarca en el pressupost del govern per al 2012, ja que l'ha posat a la cua de la inversió respecte a la resta de comarques gironines. Tindrà una inversió de 2,17 milions d'euros –la Garrotxa, de 31 milions; la Cerdanya, de 15,7 milions; el Baix Empordà, de 64,4 milions; l'Alt Empordà, de 50,6 milions; el Gironès, de 10,8 milions, i la Selva, de 15,6 milions– i per això considera que s'hi haurien d'introduir esmenes per al condicionament de la travessera de Ripoll C-17, per al projecte i obra de la ruta ciclista del Ter Sant Joan de les Abadesses-Setcases, per l'estudi informatiu de la via ciclista entre Ripoll i Vic, per al projecte de la variant est de Ripoll i l'inici de les obres de la nova escola de Campdevànol.

Així mateix, els socialistes proposen que caldrien esmenes per al projecte de l'institut escola de Sant Joan de les Abadesses, per a la millora de les instal·lacions del Consorci de Benestar Social del Ripollès, les obres de legalització i per a l'ampliació del nombre de places de la residència de la Fundació Emma de Sant Joan de les Abadesses i per al pont del Carburo a Sant Pau de Segúries, a la carretera que uneix Ripoll amb Camprodon i Coll d'Ares. ERC també va defensar la urgència de la moció i donava suport a un front comú en aquest sentit.

CiU va argumentar que està d'acord a reclamar unitàriament més inversions, però que ja s'estava treballant en aquesta línia. A través de la seva portaveu al consell, Montse Portabella, va dir que, a les portes de tancar-se ja el període d'esmenes, aquesta moció no tenia sentit. “Si no s'han fet més inversions al territori en el període 2011/2012 és perquè la Generalitat, fruit d'haver hagut de congelar inversió per l'herència rebuda, no s'hi pot comprometre”, va indicar. Segons ella, CiU ja està demanant a la Generalitat que, quan sigui viable i possible, prioritzi els projectes ripollesos que el PSC relaciona a la moció que no es va votar i, a més, va dir que ja els estan negociant per a quan això sigui possible.

LA XIFRA

2,1
milions d'euros és el total de la
inversió projectada als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a aquest any.

LA XIFRA

9
propostes són les que ha fet el PSC
del Ripollès per ser introduïdes en forma d'esmenes als pressupostos catalans.

LA XIFRA

10
consellers comarcal són els que té
CiU en el Consell del Ripollès i que li donen la majoria, contra els 5 del PSC i 4 d'ERC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “hagi d'estar sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA