Política

DAVID FONT

ALCALDE DE BELLCAIRE D'EMPORDÀ (JBE)

“Bandera és com l'ànima del poble”

Es mostra content de veure que el poble recupera la unió

Vol acabar la reforma del castell per a l'ajuntament i, amb el nou any, ampliar les escoles i posar semàfors a les entrades del poble

Treball en equip.
David Font, tot i que és l'alcalde, ja que era el cap de llista de l'única formació que es va presentar, vol deixar clar que tots els membres que integren l'equip de govern treballen en grup.

Era el rimer cop que es presentava i, com que no hi havia cap més candidat, va sortir elegit alcalde de Bellcaire d'Empordà.

Quina valoració en fa, d'aquests primers sis mesos al capdavant de l'Ajuntament?

La valoració és positiva perquè crec que el poble ha reaccionat bé davant el canvi que hi ha hagut. La valoració, a nivell popular, és positiva. Però per altra banda, hi ha una situació de manca de finançament, provocada per la crisi.

Quan es van presentar tenien com a gran objectiu aconseguir un poble més unit. Estava desunit?

Vèiem que el poble havia perdut una unió que sempre hi havia hagut. En el poble no anaven tot a una, com tradicionalment sempre havien anat. I s'havien perdut moltes coses.

I entre aquestes pèrdues, la més important per la seva projecció externa era potser Bandera de Catalunya?

El fet que es deixés de fer Bandera de Catalunya va ser una gran pèrdua, ja que és com l'essència del poble. A part que fa 30 anys que expliquem la història, és part de la nostra història. I deixar-se de fer per motius ics, va ser un punt que va fer que el poble es comencés a desunir i, durant els últims anys es va notar aquesta desunió.

Però ja s'ha recuperat, no?

S'està recuperant. I per això, una de les valoracions positives d'aquest primer mig any és que ja torna a haver-hi una inèrcia molt positiva, molta il·lusió per tornar a tirar endavant la representació. És la gent del poble la que ha volgut trobar aquest context d'il·lusió per tal que l'obra tiri endavant. I això torna a unir al poble. Es pot extrapolar a molts d'altres aspectes socials del poble. Es nota al carrer.

També es veu bé que es passi la guarderia al centre cívic?

Sí, sí. És una cosa que ja s'havia demanat. Fins i tot quan es començava a parlar del centre cívic, fa 3 o 4 anys. La guarderia no podia anar en barracons, es demanava altres ubicacions i, una d'aquestes, era a les dependències del Centre Cívic. Per això teníem clar que una de les nostres prioritats era treure la guarderia dels barracons i buscar-hi un espai definitiu.

Una altra prioritat del seu govern eren els impostos, de no tocar-los. No tindran problemes per quadrar els números?

Potser sí, perquè estem en uns moments de crisi. No tenim els ajuts d'altres anys. Però crec que ara és el moment que un Ajuntament ha d'estar al costat de la gent, de les famílies, de la gent gran. I una manera de fer costat a la gent és congelant tot els impostos. Crec que ja és la primera bonificació. I l'altre és bonificar, no amb un percentatge tan alt com voldríem, les famílies nombroses i monoparentals i la gent gran.

Pel fet de ser un grup independent, sense sigles, evitant divisions, creu que se'ls podria complicar obtenir més ajuts?

Espero que no. Espero que realment, per al bé del funcionament de la democràcia, no pel fet que nosaltres ens presentem sota unes sigles sigui més fàcil o més difícil aconseguir subvencions. Nosaltres hem de treballar per Bellcaire i a dins del grup hi ha diverses idees polítiques.

Però ja han rebut els ajuts per la reforma del castell, com a nou ajuntament. Està tot a punt per inaugurar-lo?

Està tot a punt. És una gran obra a nivell municipal. Estem en un 70% d'execució de l'obra, tot i que hi ha hagut algun imprevist. Confiem a trobar els ajuts per tal d'acabar el projecte i que abans de la primavera n'estigui enllestida la part més gran. Tot i així, pel trasllat de l'ajuntament s'haurà d'esperar una mica més.

I projectes, per al nou any?

Tenim molts de projectes, que són les respostes a les necessitats que tenim. Prioritzem, conscients del moment que estem, l'ampliació i la reforma integral de l'escola, i instal·lar semàfors a les entrades del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona
oceania

Algunes zones de Nova Caledònia escapen al "control" francès

barcelona