la crònica

Defensors de la nació catalana contra defensors de la nació espanyola

A dins el centre cívic Pla de Palau hi havia un acte de la Fundación para la Defensa de la Nación Española i Convivencia Cívica Catalana, encapçalats pels seus polèmics presidents, Francisco Caja, de CCC, i Santiago Abascal, de Denaes. El seu objectiu era parlar del dos-centsè aniversari dels setges de l'exèrcit de Napoleó a la ciutat de Girona.

A fora, al pas de la porta, hi havia membres de Maulets amb la pancarta «Aturem la catalanofòbia» i banderes estelades. Entre la porta i els joves independentistes que volien boicotejar l'acte hi havia quatre policies municipals ferrenys. En un estira-i-arronsa, un municipal va prendre una estelada als joves; avui la podran recuperar. En un altre moment, un agent va agafar pel coll un dels adolescents; un d'insolent.

La quinzena de protestaires eren mainada molt tendra; no sabria dir quants eren majors d'edat. Sé que una noia avui té el segon examen de la selectivitat i que alguns altres tenen exàmens de batxillerat. Van cridar poc: s'oferien per ensenyar història als que entraven. Els de dins prou que haurien volgut ensenyar historia de España als de fora. A dins, hi havia una quarantena de persones, totes d'edat força granada. En destacaria l'organitzador, Emilio Santiago, expedientat pel PP. I ínclits militants del Partit Popular: Francesc Xavier Domínguez, actual vicesecretari d'organització del PP a Girona, l'expresident Josep Carles Cabrera i els regidors Joaquim de Trincheria, d'Olot, i Diego Borrego, de Figueres. També hi vam veure José Luis Torres, exmilitant i exregidor a Figueres.

Dos maulets van estar a punt d'entrar a la sala, però van ser interceptats. Si haguessin entrat i haguessin parat l'orella, haurien pogut sentir un ponent que es declarava «no nacionalista defensor de la nació espanyola». O com aquests ultranacionalistes espanyols lamentaven sentir-se marginals a Girona. I ara una que els hauria emocionat: «Algun dia Catalunya pot ser independent.»

Veieu com s'ha de deixar xerrar tothom!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.