Política

política

La CUP de Girona farà seva una moció de Solidaritat contra la Constitució

El diputat de Solidaritat, Toni Strubell, va presentar-la ahir al registre de l'Ajuntament

El regidor Jordi Navarro diu que faran costat a la proposta

La CUP de Girona farà costat a la moció que Solidaritat Catalana va presentar ahir al registre de l'Ajuntament contra la Constitució. El diputat de SI al Parlament, Toni Strubell, va presentar ahir el text en què es reclama que la ciutat es declari “moralment exclosa de la Constitució Espanyola”. Strubell va dir que buscaran la complicitat de la CUP per tal que la moció acabi votant-se en el ple. El regidor i portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, va assegurar que la candidatura “donarà suport a qualsevol moció en aquest sentit”. Strubell va denunciar que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, els hagi prohibit “dir que Espanya ens roba”.

Per la seva banda, el regidor de la CUP va anunciar que avui, dia de la Constitució, anirà a treballar, i que considera aquest dia “feiner”. Des de l'Ajuntament, però, ja li han dit que es trobarà la casa consistorial tancada. Els membres de la candidatura proposen també canviar el nom de la plaça Constitució de Girona per plaça d'Ovidi Montllor.

Botifarra i música contra la Constitució, a Argelaguer

Argelaguer va ser l'escenari, per segon any consecutiu, d'una jornada en contra de la Constitució Espanyola, organitzada per Maulets de la Garrotxa. La convocatòria, que va tenir un caire sobretot festiu, va començar amb una cercavila pels carrers del poble, i després es va fer la segona edició de la Botifarrada a la Constitució, consistent en un concurs de botifarra al casal. Al vespre, el militant de la CUP i membre de l'executiva nacional de Maulets, Enric Estern, va oferir una xerrada sobre el moment que viu el país i, en concret, l'esquerra independentista. Estern va substituir el ponent previst inicialment, Eudald Calvo, que havia titulat la seva intervenció Des dels municipis catalans construïm la República catalana. La jornada va continuar amb un sopar popular i, per acabar, un concert i un ball a càrrec del grup Stukat del Bolet, juntament amb Bacons i PD K-TI. La intenció de Maulets és consolidar aquesta jornada com a un punt de trobada habitual en aquestes dates. “Ara més que mai –afirmaven en la convocatòria– cal organitzar l'ofensiva independentista des dels municipis”.

R.E.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona