Política

BERNARDÍ COSTA

ALCALDE DE SAUS, CAMALLERA I LLAMPAIES (CIU)

“Volem la nova escola a Camallera”

“És impensable que a curt termini es pugui acabar el projecte”

“Es va intentar formar un Ajuntament consensuat”

Comptable i alcalde
Bernardí Costa va néixer l'any 1959 al poble de Camallera i es defineix com una “persona del poble de tota la vida”. Treballa de comptable amb una empresa i ho combina amb la feina a l'alcaldia de Saus, Camallera i Llampaies.

Com se sent, en el càrrec d'alcalde?

Bé, amb molta responsabilitat i amb ganes i il·lusió de treballar per al municipi i la seva gent.

Per què va optar per fer un pacte amb el PSC sense Entesa?

Sempre he pensat que en un municipi com el nostre no existeixen els partits, sinó les persones que es presenten amb unes sigles que tenen la voluntat de servir i treballar en equip per millorar el municipi i la qualitat de vida dels nostres pobles. Per això, ens vam unir en coalició amb PM ja que vam obtenir el seu suport incondicional a la nostra filosofia i al nostre programa de govern. Pel que fa a Entesa, en cap moment no se'ls va excloure, al contrari, es va intentar formar un Ajuntament consensuat on participessin tots els membres de tots el partits, però no va ser possible. També se'ls va proposar compartir l'alcaldia durant dos anys, però tampoc no va ser acceptat. En el primer ple es va tornar a intentar que els membres de la candidatura d'EPM acceptessin cadascun alguna de les regidories, la qual cosa van refusar i van passar a l'oposició.

Està funcionant bé, el pacte?

Com ja he dit abans, no es tracta de pacte entre partits sinó de la col·laboració en equip entre persones l'afany de les quals és treballar per aconseguir el millor per al municipi, això es el que fem amb PM, i crec que aquest és el sistema que funciona al poble.

Quins projectes té previst tirar endavant, durant aquest mandat?

De projectes, en tenim diversos, però tots sabem que és molt difícil que es pugui realitzar obra nova important, per tant –tal com dèiem en el nostre programa–, l'objectiu és prioritzar les necessitats i els interessos del dia a dia del nostre municipi: mantenir i millorar les infraestructures actuals, lluitar per aconseguir la construcció prevista de la nova escola a Camallera, i l'arranjament de places i zones esportives i lúdiques, entre d'altres.

Creu que es podran tirar endavant, en el context de crisi econòmica?

Tots sabem els moments complicats per què estem passant i la situació complexa i difícil en què ens trobem. A l'Ajuntament no tenim recursos per poder invertir en cap projecte perquè tenim un endeutament de la gestió anterior, i el que és prioritari és complir amb els proveïdors i sanejar els comptes, tot es definirà quan sapiguem de quants diners subvencionats podem disposar.

Com està el projecte de renovació de l'antic cinema?

El projecte d'adequació del Cinema Sonora de Camallera complert, sense comptar la compra de l'immoble, té un pressupost per contracte d'1,4 milions d'euros, dels quals 355.000 euros corresponents a la primera fase i 243.000 euros corresponents a la segona fase s'han executat. Per tant, resten per executar-ne 832.000. També s'ha de dir que la subvenció aconseguida va ser de 566.000 euros. És impensable que a curt termini es pugui acabar totalment l'execució del projecte, per tant, actualment estem lluitant per aconseguir recursos supramunicipals suficients per poder utilitzar provisionalment l'espai de l'antic cinema complint la reglamentació i seguretat exigida per accedir a locals públics.

Quina opinió en té, de la MAT?

Personalment m'hauria agradat que no afectessin tant ni el territori ni les persones, però ara ja és un projecte que està definit i que es du a terme. El que em sap greu és que no s'hagi pogut aconseguir que la línia fos soterrada tot i que no ens quedarem de braços plegats i farem el possible per defensar aquesta proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.