Política

DOLORS ROVIROLA

ALCALDESSA DE VILADEMULS (CIU)

“Volem preservar la nostra identitat”

Està previst que durant aquest mandat es pugui enllestir el POUM

L'alcaldessa lamenta l'estat de l'N-II però es mostra satisfeta de les obres del TAV

Un repte d'aquest mandat era la redacció del pla general. En quin punt es troba?

Estem a les acaballes de la feina dels tècnics. D'aquí a poc ens ho entregaran i podrem fer-ne l'aprovació inicial. Seguidament ho presentarem als veïns.

Si ho pogués fer amb poques paraules, com definiria el pla?

S'hi preveu un creixement moderat, que atén les necessitats de cada nucli. Alguns nuclis no cal tocar-los i en d'altres s'ha de poder fer una mica d'ampliació. Es tracta de preservar la identitat de Vilademuls. No volem que es converteixi en un poble dormitori.

El fet que l'alcaldessa sigui diputada ha comportat algun avantatge per al municipi?

És beneficiós en el sentit que tens un contacte directe amb el govern. Ja passava quan els de CiU estàvem a l'oposició i, per descomptat, també ara. Quan tens un dubte o et cal fer una consulta que t'han traslladat els veïns o altres alcaldes, tens els consellers a la teva disposició.

Un maldecap que fa temps que dura és el de les obres de l'N-II, abandonades per Foment.

El tema està en un punt mort. Des d'abans de l'estiu que no ens diuen res. Haurem d'esperar fins després de les eleccions i parlar amb qui governi a l'Estat, a veure si pensen acabar l'obra o retornar els terrenys als propietaris, com s'ha rumorejat. Si fos així, seria molt greu, ja que els terrenys estan en un estat lamentable i és impossible restituir-los com eren abans dels moviments de terres.

Un altre motiu de preocupació és la prostitució a les carreteres.

És complicat, la veritat. El problema es concentra a l'N-II, que és de l'Estat. Els Mossos d'Esquadra faran el que podran per posar multes, però les hauran de tramitar a través de l'Estat... I a més, hi ha un problema de fons: mentre no hi hagi cap llei estatal que ho prohibeixi, els resultats sempre seran limitats.

Estan preparant els pressupostos del 2012? Com es presenten els números per a l'any que ve?

El pressupost encara no el tenim. I es presenta malament, és clar. Pensa que l'Estat, la Generalitat i la Diputació rebaixaran les seves aportacions i, amb aquest panorama, el nostre objectiu serà no deixar d'atendre les persones.

De fet, a Vilademuls, ja han construït els equipaments que necessitaven?

No tots. Encara tenim alguns nuclis sense depuradora i els problemes de la xarxa persisteixen. Hi ha trams amb avaries que ens provoquen grans despeses. Amb diners del pla d'obres aviat farem la portada d'aigua de Vilafreser al pou de la Sausa. Amb aquest tram i una obra semblant que vam fer a Vilademuls –que aviat entrarà en servei– solucionarem el problema de presència de nitrats.

Com estan les finances municipals?
Estan bé. El que passa és que les subvencions arriben tard i això ens causa problemes, com és lògic, i algun cop no podem pagar al proveïdor ben bé quan toca. El dia a dia, per entendre'ns, va bé perquè només gastem pel que tenim. Quant a l'endeutament, en els darrers anys l'hem anat rebaixant fins deixar-lo al voltant del 80 %.

Les obres del TAV estan pràcticament acabades. Quin balanç en fa?

Ho estan deixant bé, i quan hi ha hagut queixes, ho han solucionat. És cert que hi ha hagut veïns que han tingut molèsties mentre han estat treballant, però en conjunt hem quedat molt contents. L'obra afecta 7 km del municipi, però amb el projecte sobre la taula, l'Ajuntament va poder fer modificacions que han servit per reduir-ne l'impacte ambiental i visual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques estan preparades “pel combat”

barcelona