Mas reclama el vot «rebel» per censurar el PSOE i el PP

Fa una crida a reaccionar contra els que volen «dinamitar» el país

Mas va tornar a recórrer al discurs nacional per engrescar l'electorat de CiU, més mobilitzat amb vista a les eleccions catalanes que a les europees de demà. Davant d'unes 2.500 persones al Pavelló Complex Esportiu de l'Hospitalet Nord i amb la plana major de la federació, Mas va reclamar el vot pel seu candidat, Ramon Tremosa, per «censurar» les «conductes hostils» cap a Catalunya de socialistes i populars. «No podem deixar trencar el somni català», va alertar Mas, que va situar els comicis europeus com una oportunitat perquè els catalans demostrin que són «una nació» que es comporta diferent, també electoralment, a les comunitats autònomes espanyoles. Tremosa va defensar que CiU no pot quedar, com en les darreres europees, com a «tercera força» a Catalunya «per sota» del PSC i el PP. I hi va afegir que són els catalans els que han de defensar «directament» i sense mediacions els seus interessos a Brussel·les.

Conscient de la realitat del seu electorat, Mas va tornar a situar les eleccions europees com el preludi de la «victòria esclatant» que va garantir que CiU aconseguirà en les pròximes eleccions al Parlament si es manté la «mobilització» dels seus. El líder de la federació va augurar que seran els socis del tripartit els que, a partir del 2010, tastaran «el fred» que es passa a l'oposició.

Vot «massiu»

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va insistir en l'argumentació de Mas contra socialistes i populars demanant una resposta «massiva» contra la campanya «antidemocràtica» que al seu criteri han fet les últimes setmanes. Una campanya, va dir, basada en la «mentida» i l'«odi» i que «ha minat» la ja fràgil «confiança de la gent en la política». Duran també va alertar que el PSOE i el PP, que han rivalitzat per reduir el debat a l'eix esquerra-dreta, coincideixen a voler «una Europa a l'espanyola», amb predomini dels estats. «Es posen d'acord per fotre'ns», va subratllar, com Mas.

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que es va posar el públic a la butxaca amb un to marcadament distès, va renyar els 80.000 votants tradicionals de CiU que, per haver-se abstingut en les catalanes del 2006, no van permetre a la federació fer el «tomb» al tripartit. Amb aquest precedent i també a l'estela de la tesi que les eleccions de demà tindran «incidència» sobre l'escenari català, Pujol va fer una crida als votants de la federació a concórrer als col·legis electorals per defensar els interessos del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Barcelona

Bagué denuncia de nou el retard del desdoblament de la N-260

besalú / figueres
àfrica

Sud-àfrica vota amb la incertesa de si l’ANC reeditarà la majoria absoluta

barcelona
argentina

Primera crisi de govern del president argentí Javier Milei

barcelona

SOM-HI-ERC demana que la piscina es gestioni amb prestació de serveis

santa coloma de farners
Guerra a Gaza

Israel acusa Sánchez "d'incitar al genocidi del poble jueu”

barcelona
guerra a gaza

Els tancs israelians arriben al cor de Rafah

barcelona
guerra a gaza

Espanya reconeix oficialment l’estat de Palestina

barcelona
Daniel Sirera
President del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona

“El vet a Colau ha repercutit en tota la política catalana”

Barcelona