Política

ÀLEX HERNÁNDEZ

ALCALDE DE CABANES

“Estem massa endeutats”

Hernández assegura que Cabanes deu 150.000 euros

Assegura que per eixugar el deute cal evitar despeses supèrflues

Diners
Com a assessor financer, Àlex Hernández és conscient que no es pot estirar més el braç que la màniga. Per això ara declara que eixugar el deute existent és el més important. A més, ho vol fer estalviant per la via de la priorització. “Acceptem l'herència, però no ha de perjudicar cap veí”, opina.

Com han trobat econòmicament l'Ajuntament?

Està força endeutat, massa; no és un endeutament per una quantitat molt gran però sí que ho suposa pels pocs recursos que té l'Ajuntament. No és un municipi que tingui cap imput com ara comerç, indústria o turisme i, per tant, el deute és important. Se'ns farà una mica feixuc salvar aquest deute perquè les administracions i les entitats de crèdit estan tancades i no tenim cap més entrada de diners que no siguin els tributs i les taxes. El nostre primer objectiu és solucionar-ho sense que repercuteixi directament en els veïns.

Es deuen factures o els crèdits els ofeguen?

El tema dels préstecs no ens preocupa, el que ens preocupa és el que es deu al proveïdor.

De quina xifra estem parlant?

D'uns 150.000 euros.

La part corrent són uns 600.000 i el pressupost complet és d'un milió cent mil euros, aproximadament.

Vostè, que és assessor financer, com creu que s'ha de resoldre?

Bàsicament mirant de retallar la despesa supèrflua. S'ha de tirar amb menys sempre pensant que l'únic que no s'ha d'afectar són els serveis. Cal saber avaluar també quin tipus de despesa és més convenient fer ara i quin no. La nostra prioritat és que els veïns no es ressentin de l'herència que gestionem ara. El que és fàcil és posar tributs, però la gent està en el cercle de crisi. Volem fer de paraigua de la situació que hem heretat. Acceptem la situació però no ha de perjudicar cap veí.

Fan un pla de sanejament preconcebut o van improvisant?

El tenim però trobo massa agosarat explicar-lo. Estem molt supeditats a la situació local i, en segons quins números, no és a les nostres mans que es pugui complir. Tenim un full de ruta i esperem que el puguem complir. Seria arriscat marcar una data. El primer de tot és liquidar les factures que es deuen. És una qüestió de sentit comú. També ens agradaria fer coses, però si els diners són en un costat no són a l'altre.

Més enllà de la gestió, tenen capacitat per fer alguna cosa?

El que ens sap més greu és que hi ha subvencions aprovades que requereixen que el municipi les complementi per tirar endavant el projecte. Ens costarà poder disposar d'aquestes subvencions. Intentarem no perdre-les.

De promeses electorals en van fer. Què podran complir?

Hi ha coses que ens preocupen més que d'altres. Per exemple, s'ha aturat la creació de depuradores als municipis. Hem de buscar, doncs, algun tipus de solució per resoldre el tema de clavegueres, que no tenim resolt.

Parlem de serveis bàsics.

Sí, sí. D'això parlem. No parlem de crear instal·lacions noves, parlem de serveis bàsics. A mesura que es fan vells hi ha coses que s'han d'anar refent.

El desgavell a ERC els va facilitar el triomf?

No. El desgavell era fruit de la gestió que havien tingut en diferents àmbits tant de comunitat autònoma com municipals. Sí que políticament hi havia un rival menys, però això comporta una herència per a qui ve al darrere, sigui Convergència sigui independent o sigui socialista. Va ser un desgavell que hauria estat millor que no hi hagués estat. De fet, molts s'han reubicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona
Guerra a Gaza

Tanquen la seu de l’Unrwa a Jerusalem Est després de dos atacs seguits

Barcelona

La CUP defensa fer fora “les forces d’ocupació” de Sant Climent Sescebes

SANT CLIMENT SESCEBES
Nacions Unides

Una aclaparadora majoria de l’Assemblea General demana la integració plena de Palestina a l’ONU

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA