ERC amenaça de portar el conflicte el Prat-Barajas al tribunal de justícia de la UE

L'històric contenciós entre els aeroports del Prat i de Barajas per la gestió dels vols de llarga distància –sobretot, transatlàntics– podria acabar al tribunal de justícia de la Unió Europea. El candidat d'Esquerra a les europees, Oriol Junqueras, que va acusar l'Estat espanyol de discriminar l'aeroport barceloní i d'incomplir les obligacions comunitàries de lliure competència, va amenaçar ahir amb interposar un recurs judicial europeu.

ERC assegura que l'Estat espanyol «imposa l'aeroport de Madrid com a l'únic on poden aterrar i enlairar-se els avions» d'una sèrie de rutes definides a través d'una trentena de convenis internacional sobre transport aeri signats entre Espanya i altres estats de tot el món. Junqueras creu que aquests acords que prioritzen el pas per Barajas «perjudiquen» i «van en detriment» del Prat perquè redueix el seu número de vols directes de llarga distància. La justificació d'ERC per portar el conflicte a la justícia és que els acords poden «incomplir» el dret comunitari, sobretot en qüestions com ara la mobilitat, la competitivitat i la innovació.

Una Europa integradora

Al matí, Junqueras es va trobar amb el secretari d'Immigració de la Generalitat, el també republicà Oriol Amorós, i va proposar que la UE creï un servei europeu d'acollida d'immigrants per regular els corrents migratoris i unificar les polítiques d'integració. El Parlament Europeu, per Junqueras, ha estat molt incoherent durant l'última legislatura en matèria migratòria: ha reconegut més drets als immigrats però també ha aprovat –amb el suport del PSOE, el PP i CiU– la directiva de retorns, que endureix les condicions d'arribada i facilita l'expulsió dels sense papers de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.