Política

CARLES SUÁREZ

ALCALDE DE GARRIGUELLA (CIU)

“Que vingui l'Estat a fer els comptes”

L'alcalde prioritza la reforma del carrer Gran, tot i que admet que aquest any i el que ve no es podrà fer

Critica la decisió de l'Estat espanyol de reclamar els diners del 2009 i aposta per mancomunar

Canvi de color polític
L'alcalde, Carles Suárez, es va presentar a les eleccions del 2007 amb el PSC i va arribar a l'alcaldia el 2008 després d'una crisi política que va fer deixar el càrrec a Joan Losilla (CiU). El 2011 Suárez es va presentar amb les sigles de Convergència i Unió per fer una llista unitària al poble.

Quins projectes preveu aquest nou mandat?

De projectes em sembla que pocs perquè ens tocarà estalviar, pagar el que es deu i a veure-les venir. Sí que tenim intenció de fer coses però estem en espera de veure com va tot. Tenim un equip de gent renovada i molt jove, amb ganes de fer coses i el que volem és estar més de cara a la gent. Fer més activitats amb cost zero i usant molt la imaginació. Per exemple, l'11 de setembre farem una bicicletada de Garriguella a Vilamaniscle i després un recital de poesia en què participarà la gent del poble. Fer participar la gent. Abans tot s'arreglava amb una gran orquestra i ara no podem anar així. Hem de buscar coses que omplin, per exemple, una festa però estalviant molt.

Econòmicament com està l'Ajuntament?

Malament, com a tot arreu. Estem fent quadrar números a cop de martell. No entren ingressos lògicament i poca cosa podem fer-hi. I els ingressos que entren pràcticament són per pagar l'enllumenat, els treballadors, les escombraries i tot el que és despesa corrent.

Què necessita Garriguella?

Arreglar el carrer Gran, que és l'últim que falta de l'anterior mandat. És molt important. Confiem que ho podrem tirar endavant. Hem d'esperar què passa amb el Pla Únic d'Obres i Serveis. Les ganes hi són i per poc que es pugui es farà alguna cosa. No sóc tan pessimista. Aquest any no farem res i l'any que ve ens posarem al dia, però tenim quatre anys.

Per què va passar d'una llista del PSC el 2007 a una de CiU el 2011?

Per un pacte fet al poble, ens vam unir les dues llistes i vam optar per presentar-nos per CiU. Jo no era militant del PSC, anava en una llista en què el cap de llista era socialista, jo anava com a independent.

Es va fer per posar fi als enfrontaments que hi havia?

Per descomptat. Si no, s'haurien creat un altre cop més llistes i més enfrontaments. La idea que jo tenia era anar tots a l'una i també ho vam proposar al cap de llista d'Agrupament, però va decidir que volia provar l'aventura sol. Tenim bona relació, però.

Que no es faci el parc eòlic és un problema per a Garriguella?

Se'ns en va anar en orris amb la proposta del Consell Comarcal i la Generalitat de posar-los al costat de l'autopista. Tampoc hi comptava, amb aquests diners, i no tenia cap pretensió del benefici que pogués aportar el parc eòlic. M'ha decebut? Doncs sí, perquè és un ingrés que deixem de percebre i encara més perquè considero que les energies renovables no fan cap mal, però no era una de les meves prioritats.

L'Ajuntament pot pagar el que li demana l'Estat que retorni?

Ens demana més de 40.000 euros. No tenim possibilitat de tornar-los. És una bogeria que ens facin això, als ajuntaments. Ens acabaran d'arruïnar. Ens faran anar molt malament. Poques coses que podíem fer, ara ens acabaran de matar. Que vinguin ells i que facin els comptes. D'on retallem, del manteniment de l'escola, del casal d'avis? Hem arribat al punt que jo sóc alcalde amb dedicació exclusiva i me'n vaig a escombrar el carrer, com aquell qui diu.

Aposta per mancomunar serveis?

Ja ho estem fent amb Vilamaniscle i Rabós. Per exemple, si Vilamaniscle té cadires, li'n demanem per fer una festa. Si Garriguella té una escombradora, doncs quan facin una festa hi anirem nosaltres a netejar. I de cara a l'hivern l'agenda cultural la volem fer tots junts. Els pobles petits tenim els recursos limitats i si no ens ajudem els uns als altres no ens en sortirem. Passades les eleccions ens hi vam posar i està funcionant molt bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona