ERC planteja coalicions amb Els Verds i Entesa per Mallorca per a les eleccions del 2011

La meta és ser tercera força al País Valencià i a les Illes

Esquerra ha provat diverses opcions electorals –en solitari o en grans coalicions– al País Valencià i a les Balears, i fins ara cap no ha donat un resultat del tot satisfactori. L'objectiu per a les eleccions del 2011 és liderar una llista independentista que esdevingui la tercera força política als dos territoris sense comptar amb els referents d'Esquerra Unida. La minigira del cap de setmana passat d'Oriol Junqueras a Gandia i Vilafranca de Bonany va servir per comprovar les bones relacions amb els socis valencians i balears. Fonts de la direcció d'ERC van admetre a aquest diari que el pacte amb Els Verds estaria quasi tancat gràcies a la bona relació entre les dues formacions. L'acord amb Entesa per Mallorca, escissió recent del PSM, encara no és un fet, però «hi ha bones sensacions».

D'on venien els socis?

Els Verds, en les últimes eleccions al País Valencià, es van presentar integrats a la candidatura Compromís, juntament amb Esquerra Unida del País Valencià i altres partits d'esquerres, i van rebre 194.000 vots. És impossible, doncs, calcular el vot que pot arrossegar la formació ecologista liderada per Joan Francesc Peris, veterà dirigent i exdiputat d'Esquerra Unida. Entesa per Mallorca, una escissió d'alcaldes i regidors del PSM, havia anat fins ara amb CiU a les europees i amb ERC i EU a les balears. Per això també és complicat saber quina quantitat de vot podria obtenir tota sola.

EXPECTATIVA DE VOT

PAÍS VALENCIÀ
Eleccions a les Corts Valencianes, any 2007. - ERPV: 11.756 vots - Compromís: 194.359
Eleccions al Parlament Europeu, any 2004. - ERPV: 15.250 vots - Els Verds: es van presentar a tot l'Estat
ILLES BALEARS
Eleccions al Parlament Balear, any 2007: - ERC, en coalició amb PSM i EU: 37.455 vots
Eleccions al Parlament Europeu, any 2004: - ERC: 7.500 vots - PSM (amb Entesa per M.): 9.700 vots


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.