Política

DAVID MASCORT

ALCALDE DE VILABLAREIX

“Els veïns poden fer vida plena aquí”

“Un dels objectius és poder tenir els nous edificis de l'escola i de l'institut”

“Ara que fa un any que el tenim comença a ser el centre cultural que volíem”

“La gent vol que els ajudem per sortir-se'n”

El pas a primera fila.
El professor David Mascort ha accedit a l'alcaldia després de tres mandats com a regidor. El canvi de cap de cartell substituint Enric Vilert en les files d'ERC va donar com a resultat la puja d'un regidor més, consolidant així la majoria absoluta del partit.

Canvia la visió ara que ha passat de regidor a alcalde de Vilablareix?

No gaire, perquè de fet ja feia 12 anys que era tinent d'alcalde. A més, en aquests anys dins del grup ja servia una mica de comodí. Sí que és diferent perquè ets l'alcalde i la gent et veu d'una altra manera. Sovint els has de recordar que continuo sent en David. Però el cert és que amb l'Enric Vilert ell era l'alcalde i jo el primer tinent d'alcalde, però tots dos fèiem de tot.

I la gent què us demana?

Una mica el mateix que ens demanen des de fa dos anys. Que vigilem perquè amb la crisi la situació no està per fer gran coses i que a veure com els podem ajudar. En aquestes setmanes no ha variat el que et diu la gent respecte als últims anys, tot i que encara hem aconseguit tenir un índex d'atur molt petit, però a tothom li toca de més lluny o més de prop la crisi i et demanen que els ajudis.

Cap on ha d'anar el municipi en aquests quatre anys?

Bé, creiem que cal continuar el projecte que vam començar fa 12 anys. En aquest temps hem augmentat molt els serveis i tot allò que la gent pot fer al mateix poble. Per tant, cal garantir aquests serveis que ja oferim, incrementar-ne algun i garantir la qualitat de vida que ofereix el municipi, en temes de seguretat, neteja o activitats que es fan al poble. Un dels èxits és haver aconseguit que gairebé puguis fer vida plena aquí.

Quins serveis poden créixer al llarg d'aquest mandat?

Bé, tenim dos reptes importants amb la Generalitat, la construcció de la nova escola i el nou institut. El compromís d'Ensenyament és començar a treballar en el projecte i tenir l'edifici de l'escola per al final del mandat. En una situació semblant es troba l'institut, que ja va faltat d'espai.

La ludoteca està en obres...

Sí, la ludoteca i la llar de jubilats estan ara a meitat de l'obra i esperem que per la festa major ho tinguem. Un cop s'enllesteixi permetrà fer una reorganització d'espais a l'Ajuntament, perquè la majoria de serveis estiguin a peu de carrer.

Ara fa un any de l'obertura del centre de Can Gruart. Com valoreu el seu funcionament?

Molt bo. Ara ja ens passa que alguns dies de la setmana el tenim ocupat al 100 %. A banda de les exposicions, a les sales de reunions i despatxos cada cop més entitats s'ho fan més seu i ho complementa la gran oferta de formació que oferim. Ara que fa un any que l'hem inaugurat, Can Gruart comença a ser el centre d'activitat cultural que havíem pensat.

Com viu un municipi entre tantes infraestructures?

Sí, som un poble trinxat per les infraestructures. El TAV no ens toca però ens fa de límit i l'autopista ens parteix el poble per la meitat i ara s'amplia. Des que es va fer, tenim l'autopista al mig i el que hem de fer és no fer saltar el poble a l'altre costat i garantir que es mantingui el model de poble actual. Intentem generar itineraris o rutes a passeig o bicicleta que permetin superar aquestes infraestructures i gaudir del paisatge i de la natura del municipi i la rodalia. Aquestes són les que es veuen, perquè també hi ha gasoductes i les línies elèctriques que es van treure del municipi.

Allò va ser un gran èxit.
Sí, era un dels propòsits de l'equip que vam començar fa 12 anys i semblàvem uns il·luminats però ho vam aconseguit. La veritat és que és una de les fites aconseguides en aquests anys treure del mig del municipi.

Al final el canvi de cartell va tenir bons resultats.

Per al grup, haver tornat a obtenir set regidors ha estat un resultat magnífic. Vam viure unes setmanes d'eufòria, perquè no hi ha res millor que els veïns i veïnes acabin reconeixent la feina que fas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur