Política

mataró

El PSC accepta els càrrecs de confiança de CiU amb condicions

funcions Els socialistes demanen que sigui personal “exclusivament directiu” i que no tinguin cap representació política fixatge L'actual cap de gabinet de l'Ajuntament de Premià de Mar, Francesc Esteve, sona com a nou gerent

El PSC de Mataró està disposat a aprovar els càrrecs de confiança del govern municipal de CiU, després d'haver-ne tombat el nomenament en el darrer ple. El portaveu del grup socialista, Joan Antoni Baron, va admetre ahir que tenen la voluntat de “no obstruir” la feina institucional, però sempre que es compleixin un seguit de condicions pel que fa a les funcions que tindran els sis càrrecs de confiança que vol nomenar l'alcalde, Joan Mora.

Els socialistes exigeixen que siguin càrrecs “exclusivament directius” i que en cap cas tinguin representació política. A més, reclamen que les funcions de tots ells s'expliquin en una junta de portaveus, que el govern de Mora sigui flexible per modificar aquestes funcions si sobrepassen l'àmbit directiu, i que s'elabori un informe jurídic que justifiqui el nomenament d'un nou gerent i d'un coordinador de Relacions Institucionals. Baron defensa que aquesta proposta coincideix amb el que ja van exposar durant el ple de cartipàs i que Mora no va voler escoltar. “Van preferir confiar en el vot d'altres forces polítiques, amb el resultat conegut per tothom”, assegura l'exalcalde.

Joan Mora treu dramatisme a les paraules de Baron i defensa que una part de les condicions que posen “eren informacions que ells ja tenien”. “Malgrat tot, no tenim cap problema a aclarir tot el que s'hagi d'aclarir”, va insistir l'alcalde, que considera que es “bo” que el PSC col·labori en el normal funcionament de l'Ajuntament i no es dediqui a posar pals a les rodes. Amb l'objectiu de desencallar el nomenament dels càrrecs de confiança, Mora ja ha parlat amb la majoria de grups de l'oposició i, si ningú hi té cap impediment, convocarà un ple extraordinari dilluns vinent per aprovar, en un segon intent, la incorporació d'aquest personal eventual.

En aquest sentit, confia que ICV-EUiA, que van canviar el sentit del vot a última hora i es van oposar als nomenaments, també reconsideri la seva posició. El portaveu dels ecosocialistes, Esteve Martínez, va puntualitzar ahir que el vot contrari va estar condicionat en tot moment a les explicacions que donés l'alcalde sobre la creació de la figura del gerent, però també admet que es van sentir molestos en saber que Mora havia fet arribar un document sobre les funcions d'aquest directiu només al PSC. “Si durant la junta de portaveus prèvia al proper ple extraordinari el govern ens dóna suficients explicacions, ICV-EUiA facilitarà la sortida a aquesta situació”, va manifestar Martínez, que també reclama més transparència al nou Ajuntament.

El gerent podria ser Francesc Esteve

L'alcalde de Mataró, Joan Mora, es manté hermètic i es nega a avançar cap dels noms que ocuparan els nous càrrecs de confiança. Malgrat això, són moltes les fonts que donen per fet que el futur gerent de l'Ajuntament serà l'actual cap de gabinet al govern municipal de Premià de Mar, Francesc Esteve. Mora ni confirma ni desmenteix, i l'únic que avança és que, com a mínim, la meitat dels nous coordinadors d'àrees seran personal “que ja treballa a la casa”. A banda del gerent, que cobrarà 89.000 euros bruts anuals, s'han previst els càrrecs de coordinador de l'àrea d'Administració i Atenció Ciutadana, el de Serveis Territorials i Via Pública, el de Participació i Serveis a les Persones i, finalment, el de Relacions Institucionals. Aquests càrrecs cobraran entre 68.000 i 73.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona
unió europea

La UE donarà al Líban 1.000 milions d’euros per a la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

barcelona