Política

administració

El Consell de la Garrotxa, sense dedicacions exclusives

El nou equip de govern del Consell Comarcal de la Garrotxa, de CiU, elimina la dedicació exclusiva que fins ara tenia el vicepresident primer, Josep Berga, i també suprimeix una de les tres vicepresidències que tenia. Cap dels consellers de l'equip de govern tindrà dedicació al càrrec i només cobraran per assistències. Els dos homes forts del govern que presideix Joan Espona, per segona vegada consecutiva i ara amb majoria absoluta, seran el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Olot, Josep Berga, i l'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, que presidiran, respectivament, el Consorci de Salut Pública i Medi Ambient, el Sigma, i el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. Quant als sous, a part que tots els regidors cobraran per assistències, es rebaixen les indemnitzacions dels consellers subdelegats. El nou equip de govern informarà de tot plegat i del nou cartipàs en el ple que celebra demà en una convocatòria extraordinària.

El repartiment de les delegacions no s'ha fet públic i, com en el passat mandat, hi haurà consellers delegats i consellers subdelegats per a un mateix tema. A part, i entre altres coses, en el pròxim plenari s'informarà del decret de destitució de Jordi Güell com a gerent del Consell, ja que aquest passa a ser el gerent de l'Ajuntament d'Olot. A més, se sotmetrà a aprovació la proposta de nomenament de Sergi Martí per ocupar aquest càrrec. Martí havia estat regidor per Convergència i Unió al consistori olotí i és funcionari del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, on ha treballat en temes d'immigració. Convergència i Unió domina amb una àmplia majoria el nou arc del plenari garrotxí amb un total de 17 consellers.

Els altres 8 se'ls reparteixen el Partit dels Socialistes de Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya, amb 5 i 3, consellers respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona