Política

MIQUEL CHAVARRIA

ALCALDE D'ALBORAIA

“Alboraia està governada per una única sensibilitat”

Dotze anys després que el PSPV perdés les eleccions, Alboraia torna a tenir un alcalde socialista amb el suport dels vots del Bloc, UPPA i CIALBO i encapçala un quadripartit ben divers i plural

L'actual alcalde d'Alboraia, opina que la delicada situació amb que es trobava la vila, no podia afrontar-se per un sol grup polític i és per això que manifesta trobar-se molt satisfet amb la solució trobada, perquè hi ha il·lusió en les quatre formacions que han procurat el pacte.

Ha passat massa temps per recuperar l'alcaldia?

Clar; dotze anys de govern de la dreta ens ha semblat molt i el fet que hagen obtés dues majories absolutes en aquest temps, ens sembla molt més greu encara. Hem hagut de passar tres legislatures sota el rodet d'una majoria absoluta immisericorde. De fet, el meu grup sempre havia oferit governar en coalició amb aquelles altres forces polítiques que estigueren disposades a recuperar el diàleg per a Alboraia.

Serà més difícil governar el quadripartit que l'Ajuntament?

Ara mateix, justament quan acabem d'encetar la legislatura, no t'ho sé dir; sols espere que el quadripartit funcione de meravella i que sàpiga detectar i resoldre els problemes reals de l'Ajuntament i del poble. Ara per ara, el quadripartit es defineix com a 13 persones que formem un sol equip amb ganes de treballar per Alboraia. Ara mateix, la situació extraordinària en què vivim, es mereix una solució extraordinària i és per això que ho hem decidit així.

Sincerament; hi ha bon clima per dins?

I tant; hi ha molt bon clima en aquests moments. Segurament sorgiran discrepàncies més avant, quan analitzem temes vidriosos, però estic segur que amb la bona voluntat podrem superar-los i resoldre'ls de la millor manera possible.

Aquesta solució obliga al diàleg?

Aquesta solució obliga moltíssim al diàleg, però pensa que el tema de la transparència i de la discussió va en tots els programes de les forces polítiques que configurem el govern i això és una bona mostra del punt de partida des del qual comencem a caminar. No hi ha dubte que hem de posar en marxa fòrums participatius perquè amb la paraula està l'acord.

S'ha de desfer molt de camí fet amb els anteriors administradors?

Ens estem trobant amb que s'ha de desfer molt d'embolic. Hi ha coses que es donaven per fetes i, la realitat, ens està dient el contrari. Pensa que algun funcionari ens ha arribat a dir que feia 10 anys que no veia l'alcalde i, nosaltres, el primer que hem fet ha estat visitar-los un per un i interessar-nos pel que fan. Això és una bona mostra del camí que s'ha de caminar en aquesta legislatura.

S'ha de redimensionar l'Ajuntament?

En realitat, el que s'ha de fer és reestructurar-lo perquè s'han de donar uns serveis a la ciutadania que són necessaris i això s'ha de fer amb l'equip de funcionaris de què disposem. Pensa que ara mateix ja no disposem de personal eventual i el que cal fer és reestructurar tasques de les que s'ha de fer càrrec la plantilla.

Hi ha solució per a aquesta crisi en Alboraia?

Estic convençut d'això. Necessitarem ajuda de totes les administracions públiques, però estic confiat que a poc a poc, anirem resolent els problemes que tenim ara mateix. D'una banda, s'haurà de transmetre confiança als que poden frenar l'endeutament municipal i de l'altra, fer un pressupost per al 2012, no sols equilibrat, sinó amb superàvit. El més realista possible i sense comptar ingressos que no han de donar-se ni despeses innecessàries. El clot ens dóna una fondària de més de 60 milions d'euros de dèficit.

Ajudarà el Pla General a tirar endavant?

En primer lloc, el que anem a fer és tornar a estudiar el Pla General. Volem replantejar els criteris de creixement, perquè Alboraia no en necessita tant. Ara, estudiarem les al·legacions que s'hagen presentat i al mateix temps, això ens aprofitarà per a tornar a estudiar les dimensions reals del Pla General d'Ordenació Urbana, actualment en procés.

S'ha de restaurar la participació ciutadana a Alboraia?

S'ha de fer tot un treball de bastiment des de pràcticament zero la participació ciutadana, perquè els anys de govern conservador, l'ha malmesa molt. Anem a incentivar i a promocionar que la ciutadania participe. S'haurà d'obrir canals de participació clara i directa. Haurem d'abordar aquest aspecte, des de la prespectiva que ens assenyala l'esperit del 15M. La democràcia participativa no sols s'ha de propiciar, sinó que a més d'això s'ha de promoure i estem decidits a fer-ho.

Quan li diuen pel carrer “senyor alcalde” es gira?

Vaig acostumant-me. No negaré que, encara ara, m'entra un poc de vertigen, però he de dir que estic convençut del pas que he pegat i de la responsabilitat que això suposa. Tenim quatre anys per a sentar bases i així anem a fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ