Política

premià de mar

El govern en minoria aprova els primers temes amb el suport del PSC i el PP

Els socialistes arrenquen el compromís de crear un grup de treball politicosocial que debati sobre l'organització interna de l'Ajuntament

Nou ple municipal, nous rols i noves aliances. Tot i que CiU ha optat per governar en minoria durant els propers quatre anys, és evident que necessita el suport de les altres forces per tirar endavant l'acció de govern al ple. Dimarts al vespre, en la primera sessió per aprovar temes de funcionament intern, els nacionalistes van tenir el suport del PP i el PSC.

Amb aquests vots a favor, CiU va aconseguir aprovar qüestions com ara les delegacions del ple a l'alcaldia i a la junta de govern local, entre les quals es troba el sistema de retribucions dels regidors. “Perquè el PP comença a demostrar maduresa política, pel marge de confiança que el govern necessita i perquè hem entès el missatge de la campanya electoral, li donem suport”, va assegurar el portaveu dels populars, Patrick Cruz, que tot i passar a ser el número dos de la formació, continua sent la cara visible al ple. Per la seva banda, el PSC va arrencar el compromís del govern de crear un grup de treball format per tots els partits, que tracti temes d'organització interna i que serveixi per escoltar els diferents agents socials del municipi. “Ha de ser una mesa que fomenti la participació, la transparència i també la confiança en la classe política”, va dir el portaveu socialista, Tomàs Esteban, que va afegir que per aquest fòrum de debat haurien de passar temes com ara l'estructura municipal, la plantilla, els pressupostos, les ordenances i la gestió dels equipaments. L'alcalde, Miquel Buch (CiU), va acceptar la proposta i va comprometre's a començara a donar forma a aquest grup de treball en la propera junta de portaveus

El PP i el PSC també van habilitar el nomenament dels càrrecs de confiança amb les seves respectives abstencions. En canvi, els grups municipals de Crida Premianenca (CP) i ICV-EUiA van votar contra les delegacions i els càrrecs de confiança. Joan Ribet (CP) va lamentar que es delegui a la junta de govern qüestions com els sous dels regidors. “El ple és més representatiu”, va dir.

LA FRASE

Som conscients que ens falta un regidor per a la majoria, ens hem d'adaptar a la situació
Miquel Buch
alcalde de premià de mar

El consell de Benestar, oblidat

El ple de dijous també va servir per aprovar els representants dels partits polítics en els organismes autònoms i consells municipals. Aquest punt va ser aprovat per unanimitat, però tant des del PSC com des d'ICV-EUiA es va fer notar que alguns d'aquests consells, com ara el de Benestar Social, no es reuneixen des de fa molts anys. “Vam demanar les actes i no les van trobar perquè la darrera reunió es va fer abans del 2002”, van fer notar des de l'oposició. L'alcalde, Miquel Buch, va explicar que aquest temps ERC tenia el control d'aquesta àrea. “Amb això no vull dir que no es fes feina, en aquest àmbit es reunia la mesa d'inclusió social”, va assegurar el màxim representant del govern municipal, que va acomiadar el ple demanant civisme durant la festa major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona