Rajoy i Trillo també van agafar un avió de l'exèrcit per anar a un míting

El PP va agafar-se al fet que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, havia fet servir un Falcon de l'exèrcit per anar a un míting, com si fos la seva gran oportunitat per contrarestar el cas Gürtel, la trama de corrupció en què hi ha imputats diversos alts càrrecs del partit. Però li ha acabat sortint al revés, després que ahir se sabés que el líder del PP, Mariano Rajoy, havia utilitzat un Falcon de l'exèrcit per anar a un míting de campanya del PP a les illes Balears el 2003, quan era vicepresident del govern de José María Aznar, segons va informar ahir la SER. El líder del PP va confirmar l'ús de l'avió però va assegurar que era per assistir a una reunió sobre Patrimonio Nacional. Segons l'emissora, el 9 de maig del 2003, el primer dia de campanya electoral de les eleccions municipals i autonòmiques, Rajoy, aleshores vicepresident del govern espanyol i no president com Zapatero, va utilitzar un Falcon de l'exèrcit espanyol per anar de Madrid a les illes, on va participar en un míting i una roda de premsa del PP.

Segons l'emissora, l'ús del Falcon consta en els arxius de seguretat de La Moncloa i en el registre del Grup 45 de l'exèrcit de l'aire, que és el que dóna servei a les autoritats de l'Estat. Resulta, però, que no només Rajoy va fer servir en aquella campanya un avió de l'exèrcit. Ho van fer també diversos ministres, i entre aquests Federico Trillo, que va aprofitar la seva condició de ministre de Defensa per viatjar en els avions oficials i participar en actes de campanya. Trillo va utilitzar 11 cops els Falcon durant el maig del 2003, en plena campanya.

D'altra banda, ahir el cap de llista del PP a les europees, Jaime Mayor Oreja, va retreure a Zapatero que viatgi en un Falcon a actes de partit, però va defensar l'ús del cotxe oficial perquè, per raons de seguretat, «seria una irresponsabilitat» no fer-ho. De fet, va dir que ell va a missa el diumenge en el cotxe que té assignat i amb escorta perquè és la «seva obligació».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.