Política

Polèmica entorn al nou sou de l'alcalde del Port de la Selva

L'oposició l'acusa d'un augment excessiu i Cervera diu que és un sou digne

El ple de l'Ajuntament ha aprovat que el nou alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera (CiU), tindrà un sou de 2.700 euros bruts, un import que ha estat objecte de polèmica al municipi altempordanès. El grup Port-AM, a l'oposició, l'acusa d'un augment de sou del 170%, mentre l'alcalde es defensa dient que no és cert i assegurant que el que ha fet és comptar el que cobrava l'anterior alcalde i simplement afegir les hores que dedicarà de més a l'Ajuntament, que seran 40 hores la setmana en dedicació exclusiva.

El ball de xifres és important i la polèmica radica en el fet que l'oposició compta els increments respecte al 2009, que va ser quan l'anterior alcalde, Genís Pinart, va decidir renunciar a la meitat del seu sou. Per tant, l'increment que compta Port-AM és que el sou d'alcalde passa de 1.000 a 2.700 euros. En canvi, l'equip de govern assegura que el sou era de 2.000 euros –però Pinart després en tornava la meitat a l'Ajuntament– i que era un sou per trenta hores, una dedicació parcial.

De fet, l'actual alcalde, Josep Maria Cervera, destaca que en l'anterior mandat ell era tinent d'alcalde amb dedicació exclusiva i cobrava 2.400 euros i que per tant seria aquest l'increment que s'hauria de comptar. “El meu sou no és el més alt de l'Ajuntament i no sento ni que estic robant al poble ni que malverso diners públics. A mi el que em preocuparia és que em diguessin que no em guanyo aquests diners”, va assegurar ahir Cervera.

A part, l'oposició critica que pujarà la despesa destinada als càrrecs electres perquè s'apuja l'import que es paga per assistència a plens i juntes de govern. Port-AM retornarà el que cobri d'assistència a plens per a material de la llar d'infants.

LA XIFRA

2.700
euros
bruts és el que cobrarà el nou alcalde del Port de la Selva i que ha estat motiu de polèmica al poble.

Turisme i Urbanisme per a Cervera

El ple de l'Ajuntament va aprovar el nou cartipàs segons el qual el nou alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, es quedarà les àrees de Turisme i Urbanisme, que són les de més gruix.

Serà l'únic que tindrà dedicació exclusiva, tot i que també tindrà una dedicació parcial –de divuit hores– el regidor Esteve Cortada, que portarà l'àrea de Serveis, Obres i Medi Ambient. Pel que fa a les tinences d'alcaldia, Maria Turró serà la primera tinenta d'alcalde i s'encarregarà de les regidories relacionades amb l'atenció a les persones: Educació, Cultura, Esport, Joventut, Benestar Social i Salut.

Per últim, el segon tinent d'alcalde serà Roger Pinart, que portarà les regidories de Governació, Hisenda i Patrimoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona