Política

els nous ajuntaments

Massanes ha de repetir el ple per escollir alcalde

L'independent, adscrit al PSC, Josep Maria Clapés, va ser escollit alcalde amb votació tancada, però cap regidor havia fet el jurament i el ple no és vàlid

A Massanes encara no hi ha res clar sobre el seu futur govern municipal. I no només no està clar sinó que la cosa s'ha embolicat de mala manera. El dia 11 del mes de juny passat, com en la majoria d'ajuntaments catalans, es va celebrar el ple de constitució. A Massanes, amb dos regidors d'Independents per Massanes-AM (la llista més votada); dos dels independents adscrits a PM, i un de CiU, un d'ICV-EUiA- E, i un del PP, també van fer el ple. El problema és que sembla que no hi havia cap pacte ferm. Tant va ser així, que les dues llistes que van obtenir dos regidors es van votar cadascú la seva. CiU i el PP van votar PM. ICV -EUiA-E va votar la llista més votada dels independents d'AM. Resultat: el socialista Josep Maria Clopés va ser nomenat alcalde en una votació tancada. S'havien saltat, però, el protocol de jurament o promesa del càrrec, tant els regidors electes com l'alcalde. És a dir, ple nul. Mentrestant les divergències han crescut i avui s'ha de repetir el ple. Tot apunta que els resultats poden ser molt diferents als del dia 11 del mes passat. De moment, el regidor del PP considera optar per l'abstenció o per votar-se ell mateix. ICV-EUiA-E té clar que s'abstindrà. Això pot representar que Clopés deixi l'alcaldia i ERC l'assumeixi com a llista més votada.

Un cas molt enrevessat

La política local pot arribar a adquirir aspectes no només enrevessats, sinó fins i tot surrealistes. El cas de Massanes n'és un bon exemple. Josep Maria Clopés pot arribar a assumir una de les'alcaldies més efímeres de l'Estat espanyol, en el cas que avui no sigui escollit cap del govern municipal de la població de la Selva. El candidat proper als socialistes va ser escollit, malgrat ser la segona força més votada, gràcies als vots del regidor de CiU i del PP. Sense fer l'acte de jurament o promesa o el que estableixi el protocol, es va afanyar a dir que només feia cinc minuts que havia arribat a un pacte amb ERC per partir-se l'alcaldia dos anys cadascun. Ara neguen haver-ne sabut res ni els suposats socis ni els que li van donar suport. Avui es repeteix el ple amb més informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La Junta Electoral avisa que els acampats no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona
Guerra a Gaza

Tanquen la seu de l’Unrwa a Jerusalem Est després de dos atacs seguits

Barcelona

La CUP defensa fer fora “les forces d’ocupació” de Sant Climent Sescebes

SANT CLIMENT SESCEBES
Nacions Unides

Una aclaparadora majoria de l’Assemblea General de l’ONU demana la integració plena de Palestina

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA
política

El govern destina 50.000 euros a la rehabilitació de la Casa Macià a Prats de Molló

barcelona