Política

El TSJC rebutja el recurs d'ERC per obtenir un regidor a Girona

Els republicans van presentar un contenciós electoral perquè validés dos vots que havien estat considerats nuls

La coalició de la CUP i RCat manté el seu tercer regidor, Carles Bonaventura

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat el recurs presentat per ERC sobre recompte de vots del 22 de maig per tal d'obtenir un escó a l'Ajuntament de Girona. D'aquesta manera, el tribunal ratifica el tercer regidor obtingut per la llista de la CUP i Reagrupament (RCat), Carles Bonaventura.

La llista d'Esquerra a Girona, encapçalada per Blanca Palmada, es va quedar després del recompte a només un vot d'obtenir un escó al consistori. Per això, els republicans van anunciar el passat 7 de juny que presentarien un contenciós electoral amb l'objectiu d'aconseguir el vot que els faltava per superar la barrera legal del 5% dels vots per aconseguir representació al consistori. Degut a aquest recurs, la constitució del nou Ajuntament es va ajornar fins a l'1 de juliol.

La formació va argumentar que s'havia produït un ball de xifres en els vots en blanc que els perjudicava. També demanava que es validessin dues paperetes que s'havien considerat nul·les: una mig esquinçada i una altra acompanyada per un estampeta de Josemaría Escrivá de Balaguer.

En un comunicat emès aquesta tarda, Reagrupament Independentista s'ha felicitat per mantenir el seu primer regidor a Girona, Carles Bonaventura, tercer a la llista de coalició amb la CUP. També ha lamentat el “mal perdre” d'ERC.

El regidor d'RCat ja va acusar els republicans d'ajornar la constitució de l'Ajuntament per un interès “purament partidista” i de “resoldre als jutjats” allò que havia “perdut a les urnes”. A més, els va retreure que diguessin que el procés s'havia portat amb “poc rigor” quan “cap dels apoderats d'ERC va registrar cap incidència en cap de les meses dels col·legis electorals de tot Girona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona