Política

JOSEP RAMON

CAP DEL PP A VILAFRANCA DEL PENEDÈS

“Si hi ha ingovernabilitat, la culpa serà seva”

Creu que Pere Regull havia de buscar un govern fort i que sense majoria ho tindrà difícil aquest mandat

Diu que l'Ajuntament no ha de ser un obstacle per a l'economia

El veterà
En Josep Ramon té 49 anys, és advocat i des del 1995 lidera el PP a la ciutat. Costa veure'l vestit sense corbata o alterar-se enmig d'una discussió política. No és un excel·lent xerraire, però sap rendibilitzar les oportunitats electorals. Volia ser decisiu.

La nit de les eleccions municipals ja va deixar clara la seva voluntat d'arribar a un acord amb CiU. Aquesta setmana Pere Regull li ha agraït l'oferiment però li ha dit que pensa governar en minoria.

Com han anat les negociacions amb CiU?

Regull ens ha comunicat que vol governar sol i que buscarà acords puntuals amb la resta de grups partint del programa de govern. Nosaltres creiem que donada la situació econòmica actual, amb disminució d'ingressos i ajust pressupostari, el que necessita Vilafranca és un govern fort. Veurem si en el proper any i mig pot tirar endavant les mesures que calen.

Preveu un mandat difícil, doncs?

Serà difícil perquè ell se'l vol fer difícil. La distribució de regidors en el mandat anterior presentava una situació complicada, però ara ho té molt fàcil. Només ha de triar amb qui vol formar un govern estable. Si ara que pot no ho fa, es pot tornar a generar una situació d'ingovernabilitat a Vilafranca, i si passa no serà culpa dels grups petits sinó d'ell mateix, perquè vol governar sol com si tingués majoria absoluta, sense tenir-la. Si hi ha ingovernabilitat, la culpa serà seva al cent per cent. El primer punt en què veurem aquesta situació serà quan hagi d'aprovar mesures d'estalvi. Ja veurem qui les hi aprova.

Què és el que hauria de prioritzar CiU a l'Ajuntament a partir de dissabte?

El primer que cal fer és afrontar les conseqüències de la crisi econòmica i mirar que l'Ajuntament no sigui un obstacle per a la reactivació econòmica, i tenir una complicitat amb els emprenedors i les empreses que volen venir a invertir a Vilafranca; revisar el POUM per regenerar el nucli urbà; millorar l'oferta de promoció ocupacional perquè s'ajusti a la demanda; cobrir les necessitats socials que hi ha; desplegar la policia de barri; crear una regidoria d'immigració...

Un dels primers punts que vol aprovar Regull és l'acord perquè els cursos universitaris es facin a l'antiga estació enològica.

Nosaltres estem d'acord amb CiU, però creiem que en aquest lloc hi ha d'haver altres equipaments com ara espais per al barri, un local per als joves o una zona de lectura, o que sigui per Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona