Política

política

Segons el PSC, “són els pitjors pressupostos de la història”

Denuncien la poca inversió en un Camp de Tarragona “més discriminat que mai”

El diputat del PSC a Tarragona, Xavier Sabaté, va qualificar ahir el document presentat la setmana passada pel govern com el dels “pitjors pressupostos de la història per als ciutadans del Camp de Tarragona; els diputats que donen suport al govern se n'haurien de donar vergonya”. Sabaté lamenta que la inversió al territori només suposi un 4,9% del total –quan reuneix un 8,5% de la població catalana–, i que la quantitat hagi baixat d'un 40% respecte al 2010, any en què CiU va dir que els comptes eren “vergonyosos i un engany” per a Tarragona. “Què diran ara Batalla, Pellicer i Pujol?”, es va demanar Sabaté, que va avançar que hi presentaran una esmena a la totalitat. “Són injustos socialment i territorialment, perquè els ciutadans de fora de Barcelona tenim menys possibilitats, i el nostre territori està més discriminat que mai”, va concloure.

Segons l'exdelegat del govern, tampoc no són “uns pressupostos de continuïtat”: “Hi ha coses previstes pel govern anterior que ara no hi són”. Es referia a projectes com ara el de la Ciutat de la Justícia de Tarragona, en què, segons les seves paraules, no se'n sap avenir a causa de la proposta de Quim Nin, el seu substitut a la delegació, que es construeixi a la Tabacalera, però també a les polítiques socials “injustes”; les inversions “decebedores” en innovació i investigació a la URV, i les obres sobre les quals “ja hi havia tots els informes i els estudis d'impacte fets”, com en el cas de la carretera C-242 entre les Borges i Ulldemolins, que tampoc no s'ha previst. La diputada Núria Segú va criticar especialment la retallada inversora prevista en comarques com ara la Conca de Barberà (75%), el Baix Penedès (54%) i el Tarragonès (42%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona