El partit que «es cuida» de les dones

La cap de llista del PSC demana una comissària europea per a la igualtat

Un dinar en un hotel de Barcelona amb un centenar d'empresàries, emprenedores, sindicalistes i polítiques va convertir-se en el marc ideal perquè Maria Badia es reivindiqués i presentés el PSC com la força que «es cuida de les dones» en contraposició als que només «s'omplen la boca de parlar d'igualtat» o els que «les insulten», en referència a Alejo Vidal-Quadras.

«No podem deixar al marge el 50% del talent», indicava Badia, flanquejada per les conselleres Mar Serna i Marina Geli, la regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Imma Moraleda, i per la vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre. En una campanya socialista amb poques propostes, Badia es va comprometre ahir a demanar la creació de la figura de la comissària europea per a la igualtat, que vetlli pel respecte a l'equitat entre homes i dones, per l'eliminació dels obstacles que impedeixen a les dones l'accés al mercat laboral i, en general, per totes les mesures en pro de la igualtat.

Una d'aquestes, si prospera, seria la iniciativa legislativa popular que els socialistes també prometen tirar endavant per posar fi a les diferències de sou entre homes i dones que fan la mateixa feina, que ara es calcula que està en un 15%. Es necessita un milió de signatures perquè aquesta ILP fructifiqui. Però, a més, la condició imprescindible perquè ho faci, alertava Badia, és que hi hagi un canvi de majories a l'eurocambra, ja que en aquesta legislatura populars i liberals han aturat propostes com ara –recordava– la debatuda en l'últim ple perquè s'ampliés el permís de maternitat fins a 20 setmanes, sis més de les 14 actuals. «Si no canviem l'actual majoria patirem molt», alertava Badia, aixecant, un cop més, l'espantall de la dreta.

Amb Royal i Aubry

Maria Badia fa un salt avui en la campanya catalana. No va a Roma, com alguns dels altres candidats –Alejo Vidal-Quadras–, sinó que assisteix, a la localitat bretona de Nantes, a un míting amb la primera secretària del Partit Socialista francès, Martine Aubry, i Ségolène Royal, excandidata a l'Elisi. Aubry –alcaldessa de Lilla i filla de l'expresident de la Comissió Europea, Jacques Delors– i Royal van pugnar en la batalla pel lideratge del PS francès, un combat que va guanyar la primera per tan sols un centenar de vots. El d'avui és el primer acte en què es podrà veure les dues dirigents socialistes des que es van enfrontar en unes primàries que van acabar d'obrir encara més la ferida del socialisme francès ja oberta després de la derrota de Royal contra Sarkozy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.