Política

Premià de Mar

L'executiva d'ERC dimiteix per la patacada del 22-M

Ho considera un gest “responsable i coherent” a l'haver quedat fora de l'Ajuntament que fins ara governava amb el soci majoritari de CiU

La formació obre ara un període per configurar un equip renovat que dinamitzi el partit

La secció local d'ERC a Premià de Mar ha dimitit en ple després del nefast resultat de les eleccions de diumenge, que va deixar els republicans fora de l'Ajuntament al perdre la meitat dels vots que el 2007 els havia permès entrar a l'equip de govern.

En la reunió per valorar els comicis de dimecres a la nit, el president local d'ERC, Daniel Torras, va presentar la dimissió “com un gest responsable i coherent en un moment en què el poble està demanant als polítics que assumeixin els seus errors”. La renúncia va ser acceptada i secundada pels altres set membres de l'executiva, entre els quals hi ha el candidat a l'alcaldia i fins ara regidor de cultura Josep Maria Molins. Ara la direcció local d'ERC treballa de manera interina fins que convoqui l'assemblea d'on haurà de sortir una nova executiva “que repensarà l'estratègia d'ERC per als propers quatre anys”.

L'executiva considera que la desfeta a les urnes es deu a una barreja de condicionants tant “nacionals i mundials” com locals. Entre els primers, Torras remarca que “la desafecció i l'aparició mediàtica dels indignats ha fet créixer el vot en blanc i ha posat més car arribar a la barrera del 5% dels vots, de manera que als partits petits els costa més entrar als ajuntaments”. Pel que fa a les errades pròpies, el líder dels republicans premianencs remarca que darrerament els ha faltat comunicació amb el poble.

De la seva banda, Molins també s'abona a aquesta teoria: “Potser hem governat en massa minoria. Hem fet moltes coses i no ens hem sabut vendre, així que ens ha arrossegat l'onada convergent. De vegades és tan important fer feina com demostrar-ho”. Amb tot, l'encara regidor accepta que la irrupció de la Crida Premianenca ha fet mal a la seva formació.

Donat que ara els quatre anys fins a les properes eleccions donen molt de marge, els dirigents locals no tenen gaire urgència a renovar la junta local. S'estimen més parlar amb calma amb els militants i trobar “un equip renovat, però consistent, abans que un de feble o temporal que sigui més imminent”, diu Torras. “El que està clar és que calen idees noves i no volem tornar a ser els mateixos amb càrrecs diferents”, hi afegeix. Molins coincideix que cal una renovació, però també recorda que no té perquè ser total, ja que, segons ell, “l'executiva actual també té gent vàlida”.

Una de les conseqüències immediates de la patacada electoral és que Esquerra haurà de renunciar al local que tenia al carrer de la plaça, ja que els 500 euros de lloguer es finançaven amb l'aportació que rebia pel fet de tenir grup municipal.

LA FRASE

Acceptem el càstig a les urnes amb una decisió responsable. Ara podrem establir lligams nous
Daniel Torras
expresident local d'ERC

LA FRASE

Hem fet moltes coses i no ens hem sabut vendre, així que ens ha arrossegat l'onada convergent
Josep Maria Molins
excandidat d'ERC a l'alcaldia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona