Política

JORDI MUNELL

CAP DE LLISTA DE CIU GUANYADOR DE LES ELECCIONS A RIPOLL

“Espero un tarannà de sumar per Ripoll”

CiU havia quedat al 2003 i al 2007 a les portes de la majoria absoluta i primer un pacte tripartit i després un de bipartit, ERC-PSC, el va deixar a l'oposició. Ara, ha aconseguit el novè regidor que marca la majoria.

A la tercera...

És la bona. Sí, estem molt satisfets. No només tenim una majoria suficient, sinó que hem estat a prop del desè regidor. Si no haguéssim tingut majoria, el pacte d'esquerres estava cantat.

A què atribueix el resultat?

Al nostre tarannà a l'oposició. Quan ha fet falta, hem estat al costat de l'equip de govern, però també hem estat crítics quan hi havia coses que no eren bones per Ripoll.

Quina lectura fa dels resultats que han obtingut els altres partits amb representació?

ERC ha fet moltes coses, però la sensació és que no s'ha escoltat la gent de la vila. A més, semblava que a Ripoll no hi havia crisi, quant als projectes que s'han fet i com s'han fet, quan com a tot arreu hi ha gent que ho passa malament. Pel que fa al PSC, crec que els cal una reflexió interna perquè han anat perdent pes específic al consistori en cadascuna de les eleccions. Els cal un canvi d'estratègia. A més, no els ha anat bé apropar-se a ERC.

Com creu que serà el traspàs?

No ho sé. No tinc problemes personals amb ningú de l'equip de govern. Espero que passat el primer moment d'angoixa postelectoral hi hagi un tarannà de sumar per Ripoll.

Quina oposició espera?

Només tinc la referència de quan el PSC i ERC van estar a l'oposició entre el 1995 i el 2003. Amb ERC hem tingut molts enfrontaments per temes urbanístics. Ara, no hi haurà Eudald Casas, fins ara regidor d'aquests temes, i potser no hi haurà tanta oposició en temes estratègics per a la vila. Quant al PSC, va ser massa bel·ligerant al final del mandat de CiU, el 2003, en temes d'habitatge o de sòl empresarial.

Què farà els primers dies?

Tres exemples, un pla de xoc per eliminar barreres a la plaça Gran i tallar el degoteig de caigudes que s'hi produeixen; treure el material del centre de tecnificació esportiva de bicitrial del camp de futbol vell per guanyar espai per als clubs ripollesos i al setembre ja buscarem un nou espai per al trial, i posar fil a l'agulla per crear sòl per a activitats econòmiques al sector de la carretera de les Llosses.

Així promouran diverses modificacions del pla general.

Sí, i aniran en la línia d'acceptar amb criteri algunes de les al·legacions del pla general del 2008. Entenem aquest document com una eina viva i més si es té en compte que es va redactar amb una altra conjuntura econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

La participació a les 18 hores s’alenteix i s’equipara a les més baixa del 2021

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona