Política

El PP recupera Palma, Maó i Eivissa amb majoria absoluta

Els populars vencen amb tota comoditat en tres consells insulars

Isern escombra Calvo de l'alcaldia mallorquina

El partit de Rajoy podrà governar en almenys una trentena de municipis

Els ajuntaments de les illes Balears es van tenyir ahir del blau del PP, que va vèncer en una trentena de municipis per majoria absoluta i en una vintena per majoria relativa. El PSIB-PSOE, en canvi, es va quedar només amb sis victòries i va perdre tota possibilitat de governar –com feia fins ara– a les tres capitals illenques: Palma, Maó i Eivissa.

La pugna per la capital mallorquina es va decantar de la banda popular, aquest cop per majoria absoluta. Governarà una cara nova: Mateu Isern, que va sortir vencedor de la batalla interna del partit davant de l'històric José María Rodríguez. Isern ha pogut desfer-se del llast de la corrupció que empastifava la imatge del darrer govern municipal popular, una legislatura enrere, quan Catalina Cirer governava amb Javier Rodrigo de Santos, ara a la presó per abús sexual de menors i malbaratament de diner públic en prostíbuls masculins.

L'actual alcaldessa, la socialista Aina Calvo, va passar ahir d'11 a 9 regidors. Haver governat amb la desapareguda Unió Mallorquina fins al trencament del pacte, el febrer de l'any passat, i el desgast de la posterior moció de censura, que malgrat tot va superar, han repercutit en el resultat del 22-M. Calvo hauria perdut també pistonada en la cursa per succeir Francesc Antich al capdavant del PSIB si l'aposta de la líder socialista illenca, Francina Armengol –identificada amb una esquerra de to nacionalista–, no hagués perdut també la presidència del Consell Insular de Mallorca. De fet, el PP ha guanyat per majoria absoluta als consells insulars (excepte al de Formentera, on continuaran els progressistes Gent per Formentera).

A Maó, si fa no fa el mateix: l'alcalde socialista, Vicenç Tur, que es presentava per primer cop com a cap de llista després de substituir a mig mandat l'històric Artur Bagur, es va rendir davant d'una Águeda Reynés que s'endú la majoria absoluta.

I a la capital eivissenca, l'alcaldessa socialista Lurdes Costa va quedar escombrada del consistori per la candidata popular Marienna Sánchez-Jáuregui.

LA XIFRA

29
són els municipis
on el PP va obtenir majoria absoluta, mentre que el PSOE i Convergència ho van fer en tres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles