Política

El masnou

El PSC i CiU fan l'esprint final per l'alcaldia del Masnou

Els socialistes convoquen unes 200 persones a Ramón y Cajal, mentre que els nacionalistes omplen la plaça Marcel·lina Monteys amb havaneres

Darrera mostra de força del PSC al Masnou, ahir al vespre, abans de l'hora de la veritat. La candidatura va aconseguir congregar més de 200 persones, en un dels seus feus tradicionals, els blocs de Ramón y Cajal. La candidata Marta Neira va demanar un esforç als votants per continuar mantenint un govern d'esquerres al municipi i va apostar per la participació ciutadana, una de les àrees preferides de la cap de llista socialista: “Si sóc alcaldessa, us faré treballar molt, no pot ser que només us pronuncieu cada quatre anys”. També va tenir paraules per a la ronda del Maresme, que està projectada per passar molt a prop de la plaça on ahir se celebrava l'acte final de campanya. El PSC vol que es mantingui el traçat, però considera que el millor és cobrir-lo per evitar problemes de soroll i contaminació.

El principal rival de Neira en les eleccions de demà, Pere Parés (CiU) també va reunir prop de dos centenars de persones, en aquest cas a la plaça Marcel·lina Monteys, en ple centre del municipi. El candidat nacionalista, acompanyat del senador Jordi Vilajoana, va fer incís en la necessitat de lluitar contra el desarrelament i “reprendre la identitat” municipal. “Cal un urbanisme acollidor i cal aproximar el govern local a la gent”, va afirmar el cap de llista, que va assegurar que se sent “optimista i ben acompanyat” en aquests darrers moments de la campanya. Durant el seu discurs, Parés va destacar que el proper mandat no serà fàcil, que “caldrà buscar grans consensos” i que s'haurà de fer un gran esforç per racionalitzar la despesa.

Acte conjunt a Premià

Tal com va passar al Masnou, el PSC de Premià de Mar va acabar ahir la campanya en un barri que els és normalment favorable. Juntament amb el cap de llista socialista a Premià de Dalt, Jaume Cases, la llista de Tomàs Esteban va abaixar el teló de la campanya al barri Cotet. Esteban va fer incís en les polítiques socials i va demanar “que, com fa la dreta”, la gent d'esquerres també vagi a votar. A uns pocs metres de distància, el candidat de CiU, Miquel Buch, es comprometia a continuar treballant “amb honestedat, humilitat i vocació de servei a les persones”.

CiU confia en Vilassar de Mar i Llavaneres

CiU té moltes esperances a renovar les alcaldies de Vilassar de Mar i Sant Andreu de Llavaneres. En el primer municipi, sembla cosa fàcil, ja que fa quatre anys van aconseguir obtenir majoria absoluta. En el cas de Llavaneres, s'haurà de veure si la federació pot capitalitzar la feina d'aquest mandat, tot i que l'acaba governant en minoria.

La formació nacionalista també té esperances de poder mantenir l'alcaldia de Sant Vicenç de Montalt o la d'Òrrius. Pel que fa a Cabrera de Mar, CiU va ostentar l'alcaldia durant els dos primers anys de l'actual mandat dins d'un pacte amb els independents de GxC, que durant els dos darrers anys van agafar el relleu dels convergents. A Argentona, la situació és similar, ja que CiU va pactar amb els independents de TxA però sense arribar a ostentar mai l'alcaldia. En el cas de Dosrius, CiU té el difícil repte de desbancar un històric, Josep Jo (PSC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona