Política

Andrés Campos

Candidat del PSOE a l'alcaldia de Torrent de l'Horta

“Ningú no podrà dir que se sent desatés si governen els socialistes”

Fonamenta la seua proposta sobre l'atenció a les persones, la dinamicitat de la vila, la igualtat, l'austeritat, la transparència i la participació en la gestió

El candidat a l'alcaldia de Torrent que encapçala la llista dels socialistes valencians està persuadit que en aquesta ocasió podrà girar la truita i ofereix portes obertes i atenció plena a les necessitats d'aquesta ciutat gran. Els socialistes van perdre l'alcaldia en 2007.

Com pot explicar-se la seua irrupció com a a candidat a l'alcaldia de Torrent?

Després d'un període en l'oposició era precís renovar i actualitzar el nostre projecte. És un procés normal que enriqueix la nostra agrupació, a més, els meus companys han sabut llegir el moment polític que estem vivint i tinc el total recolzament de la direcció local i autonòmica.

Quins són els trets importants de la seua proposta com a candidat a l'alcaldia?

Jo crec en les persones i vull que siguen les protagonistes de totes les meues propostes. El principal problema per als torrentins és l'atur i des de l'Ajuntament, amb voluntat, es pot fer molt per tots aquells que estan patint aquesta situació. Les persones majors i amb necessitats també estan presents al meu programa i ningú no podrà dir que se sent desatés en aquest poble si governen els socialistes. Tampoc estic d'acord amb les desigualtats que s'han creat als barris: n'hi ha d'alguns que han rebut moltes millores del Plan E, i d'altres que han n'caigut en l'oblit. Per una altra banda, per a desenvolupar la creativitat dels nostres joves i artistes, vull dotar-los d'un espai on poder assajar i mostrar les seues capacitats. Per això posarem en marxa la Nau. Crec en les persones i vull fer possible que els torrentins i les torrentines siguen un poc més feliços.

Espera que l'electorat el valore pel treball fet pels seus companys com a oposició?

Durant 4 anys els regidors socialistes han fet una més que digna feina d'oposició. Malauradament el govern popular ha passat el rodillo i no ha pres en consideració el treball i les propostes constructives que des de el nostre grup s'hi han aportat.

Si li toca sumar els seus vot perquè es puga governar la ciutat, amb qui es trobarà més a gust?

Em presente amb la convicció de guanyar. Tenim un projecte de govern per a la ciutat molt ambiciós. Però aquest projecte el duré avant amb el consens que Torrent necessita, amb el consens de tots els grups que formen part de l'Ajuntament. Perquè jo seré l'alcalde de tots els torrentins, no només dels socialistes de Torrent.

Pensa que el PP ha malbaratat els diners públics?

I tant que sí. Han fet el que no farien mai a casa seua amb els seus diners. Sent conscients de la delicada situació que està patint la economia municipal, l'alcaldessa s'ha dedicat a malbaratar els diners públics en propaganda, en fotografies seues, en festes i actuacions excessives, en canviar els vidres de l'Ajuntament, en acomiadaments escandalosos a personal de la seua confiança…

Demanarà una auditoria el 23 de maig, guanye qui guanye?

Sí. Els torrentins i torrentines necessiten saber la realitat econòmica de les arques municipals. I per a poder governar el consistori i dur a terme projectes reials necessitem dades d'una economia reial. Les economies virtuals només poden dur a més endeutament.

Pot fer alguna cosa l'Ajuntament per fer minvar les xifres de l'atur?

I tant! La que no vol fer res, no fa res. Durant aquests dos anys Torrent ha rebut 21 milions d'euros del govern central destinats a la creació d'ocupació. Els nostres regidors van presentar un projecte molt centrat en la creació de llocs de treball per a les empreses i treballadors torrentins, però la nostra alcaldessa no el va tenir en compte i va preferir contractar obres molt cares, a empreses de fora i que no requerien de molt personal, com ara el canvi de vidres de la façana de l'Ajuntament. Al nostre programa hem inclós un pla de xoc per a l'ocupació local que pretén contractar directament a 300 persones des de l'Ajuntament. Però també és important dotar als nous emprenedors d'ajudes i de formació per a la posada en marxa de nous negocis , i d'això s'encarregarà la Fábrica de Oportunidades. Si aconseguim dinamitzar el comerç local i millorar el nostre polígon industrial, fent-ho més atractiu per al inversors, ja ningú podrà dir que des de el govern municipal no es pot fer res per a lluitar contra l'atur.

Ens cal un hospital?

Torrent és una gran ciutat i, com a tal, ens cal un hospital. De fet, podem dir que no només cal l'hospital per a Torrent sinó que és la comarca la que necessita del centre i el nostre municipi, com a capital de la mateixa, ha de ser el que el tinga. El que és una vergonya és el fet que, abans de prendre possessió l'alcaldessa del seu càrrec, el conseller de Sanitat ja s'havia reunit amb ella i havien començat a anunciar que això ja estava fet, i a hores d'ara només tenim un cartell que val 18.000 euros col·locat en un vial, perquè l'equip de govern del PP ha sigut incapaç de posar a disposició de l'administració autonòmica els terrenys i de fer que els seus companys de partit a València invertisquen un sol euro per a construir l'hospital.

Troba correcta la proposta de soterrament de les vies del metro?

El soterrament de les vies del metro no és una nova proposta, des de l'any 2007 hi ha en poder de la conselleria d'Infraestructures un estudi, el que s'ha fet ha sigut canviar alguna lletra del mateix i presentar unes maquetes molt boniques. De totes maneres tampoc han sigut capaços d'aconseguir que s'iniciaren les obres d'aquesta obra.

Cal regenerar la vida política torrentina?

La vida política d'una gran ciutat, com és la nostra, necessita d'una dosi extra de transparència, comunicació i respecte. Cal tornar al consens per a les grans decisions del Torrent del futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona