Política

Eduardo Gómez

Candidat del PSOE a l'alcaldia de Villar

“Cal fer un pacte local a favor de l'ocupació”

La residència de majors, el centre de dia i el desenvolupament del PGOU, són les prioritats dels socialistes de Villar sense oblidar la necessitat d'una actuació especial contra l'atur

Després de huit anys en contacte amb l'administració pública local, ara presenta la candidatura com a cap de llista del PSOE i assegura que l'objectiu principal és millorar la qualitat de vida del poble.

Li resten coses per desenvolupar?

I tant. La vida política d'aquests pobles mai no para i més encara si la persona que porta la responsabilitat de l'alcaldia, com és el meu cas, té il·lusió per continuar, disposa d'un equip molt preparat i un programa compacte i clar. Resulta vital el finançament del PGOU. Però he de dir que la crisi actual ens fa veure la necessitat de canviar el model productiu per tal d'aconseguir un futur allunyat de l'especulació. D'altra banda, sembla que la gran demanda de la població per a la pròxima legislatura s'ha fixat en la necessitat d'aconseguir una residència per als majors, un centre de dia i major atenció sobre les polítiques que s'han de desenvolupar en l'àrea de la joventut. Cal dibuixar un nou escenari per als joves, amb alternatives d'oci i de treball. Precisament aquest és el tema principal del futur: l'atur. S'ha de treballar amb tots els estaments implicats: autònoms, empreses, comerços, de manera que puguem dissenyar un espai econòmic-productiu estable, de qualitat i que fixe població.

Però es pot fer alguna cosa des de l'Ajuntament per fer baixar l'atur a Villar?

Trobe que sí que podem fer alguna cosa. Proposem una sèrie de mesures encaminades a la generació d'ocupació. S'ha de continuar amb la inversió en infraestructures culturals, esportives i educatives que milloren la qualitat de vida de tots: centre juvenil, residència, instal·lacions esportives. En aquest sentit, és necessari aprofitar l'experiència en gestió pública i la relació que l'equip de la candidatura té amb la resta de municipis de la comarca i amb els projectes que s'han posat en marxa per a la generació d'ocupació en el medi rural. I, per suposat, fomentar l'associacionisme i la participació ciutadana. No vull oblidar la col·laboració comarcal com a eix fonamental de desenvolupament propi i la dels nostres pobles veïns.

Hi haurà residència de majors a Villar?

És una petició majoritària dels nostres veïns. Portem dues legislatures sol·licitant-la i no fem més que rebre negatives per part de l'Administració autonòmica. De fet, disposem de terrenys per a la seua ubicació. La nostra obligació i el nostre sentir és que seguirem acudint on calga per tal d'aconseguir-la.

Si cal un pacte, ho farà?

El pacte de govern ha funcionat molt bé durant les darreres dues legislatures i, per tant, pense que serà lògic que si cal sumar vots, continuem fent-ho. He de dir que hem funcionat com a equip i no em cansaré de dir-ho. Ens hem oblidat, sovint, que érem dos partits i hem funcionat en base a sis persones dedicades a gestionar els recursos municipals i fer-ho de la millor manera possible. No obstant això, a partir del 23 de maig, en parlarem.

Què em pot dir de la mineria?

Doncs, que és un tema ben complex i que porta anys i panys en la primera línia de les preocupacions municipals. Cal fer compatible l'activitat econòmica que genera la mineria amb la restauració del paisatge.

Quina és la major preocupació que té ara mateix?

Ara mateix, el que cal fer és generar unes bases sòlides que asseguren millor futur per a tota a ciutadania. L'ocupació és fonamental per al desenvolupament actual i futur. Per això pense que a Villar s'ha de procurar un pacte local per l'ocupació i el foment econòmic, guanye qui guanye i estiga qui estiga al capdavant de l'Ajuntament. No tinc cap dubte, que podem mirar ressorts que facen de matalaf per a les persones que no disposen d'ocupació estable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona
política

Veray afirma que votar al PP serveix per dir “no al procés i no a Sánchez”

girona
OLOT

La CUP defensa una “reforma integral” del sector agroalimentari

OLOT
BESALÚ

Junts es compromet a posar al dia i climatitzar els centres educatius

BESALÚ
Política

Tortosa municipalitzarà el pàrquing de la plaça Alfons XII

Tortosa

La CUP defensa “lleis que treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”

salt
unió europea

La CE aposta per tancar el procediment contra Polònia per l’estat de dret

barcelona
política

Una quinzena d’entitats demanen als partits compromís amb l’habitatge

barcelona