Política

Jordi Sebastià

Candidat del Bloc-Compromís per Burjassot a l'Alcaldia

“Nosaltres som la garantia de la participació al poble”

La participació ciutadana i l'atur són el moll de l'os del programa que pensa desenvolupar el candidat durant els propers quatre anys

Després de tota una legislatura possibilitant la governabilitat de l'Ajuntament, Jordi Sebastià torna a presentar-se com a cap de llista perquè diu tenir contreta una responsabilitat amb sí mateix i amb la ciutadania del seu poble.

Podria fer-nos un pensament sobre el balanç d'aquesta legislatura?

En principi, dues idees contraposades: per a nosaltres ha estat molt satisfactòria en tan que hem estat partit frontissa i hem possibilitat un pacte d'estabilitat; i, per una altra banda, i la més negativa, és que la crisi estructural que patim no ens ha permès arribar tan lluny com ens hauria agradat. Durant aquesta legislatura hem pegat passes gegantines pel que fa a infraestructures i serveis municipals i això ens alegra molt.

Si tornen a ser necessaris els seus vots per a la governabilitat, què hi faran?

En primer lloc, vull dir que esperem que hi calguen els vots de la formació política que represente. Dit això, vull afegir que el pacte d'estabilitat amb el PSOE el veiem positiu i s'hi hauria d'aprofundir en aquesta línea. És cert que hem arribat al final de la legislatura una miqueta decebuts per les maniobres protagonitzades per l'alcalde actual, però, en línies generals, no fem un balanç negatiu d'aquesta decisió. Pel que fa al PP, ho veig més magre perquè, ara mateix, representa posicions un poc ultramuntanes que nosaltres no entenem. Té un comportament molt agressiu i les urnes diran com ens va a tots. De fet, en acabant el diumenge, veurem què és el que passa.

Quins són els trets importants de la seua proposta per als pròxims quatre anys?

Nosaltres ho simplifiquem en quatre grans pinzellades. Si a la gent li agrada el que hem fet durant aquesta legislatura, i vol que es mantinguen, nosaltres som l'única garantia. Està el pla general reformant-se i s'ha de concloure i si no empenta el Bloc del carro de la participació, això perilla. Hem fet una aposta molt clara i decidida perquè els grans temes s'obrin a la ciutadania i anem a continuar. El Consell de Participació Ciutadana s'ha de acabar de constituir i s'ha de posar en marxa. Hem aconseguit protegir l'horta de Burjassot i hem de procurar que eixa proposta es desenvolupe. Nosaltres som l'única garantia per a poder aconseguir un Burjassot més sostenible, més participatiu i més valencià. Amb tot, la nostra obsessió són els 4.500 aturats del poble.

Espera que l'electorat valore el que s'ha fet?

Precisament eixa és la incògnita. No podem oblidar que la darrera legislatura hi va haver una gent que ens votà com a càstig al PSOE i ara no sabem quina actitud hi prendran. El que pense és que s'ha fet molt de treball de carrer i amb les associacions i això s'ha de reflectir a les urnes. Tot i això, el nostre pronòstic és que reuntarem perquè tenim millor recepció que mai.

S'ha de regenerar la vida política del poble?

Doncs sí. Hem tingut un alcalde durant 24 anys molt personalista i tot i que al principi era una persona molt pròxima a la gent, últimament s'ha reclós al despatx i ha adoptat una actitud ben diferent. Patim una sèrie de vicis que s'han de modificar. Hem d'obrir les finestres i les portes perquè la gent hi participe. El segle XXI és el segle de la participació i els polítics ens hem d'acostumar a escoltar la ciutadania. No parlem del canvi pel canvi; el que cal fer és adoptar noves formes i adoptar noves actituds davant el sentir de la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona