Política

Serafín Simeón

Candidat del PP a l'ajuntament de Silla

“L'Ajuntament de Silla està dins d'un clot econòmic”

L'atur centra les preocupacions dels populars de Silla que proposen millorar els polígons industrials i facilitar les actuacions legals perquè tornen a radicar-se noves empreses

Es tracta d'un jove de 31 anys que fa el salt des de l'Administració local a la política, gràcies a la confiança que el PP de Silla ha dipositat en ell. Implicat en grups juvenils, festers i esportius de la vila, Serafín Simeón diu que es posa a disposició de la ciutadania del seu poble.

Què és el que proposa per als pròxims quatre anys?

La principal preocupació que tenim al PP és el problema de l'atur. Afrontem quatre anys complicats degut a la crisi i al fort endeutament de l'Ajuntament. Nosaltres el que assegurem és una bona gestió municipal, austeritat, un reajust econòmic important i unes inversions amb trellat. Volem garantir les prestacions socials i fer una vida més agradable al veïnat, perquè hui dia no cal prometre fer edificis ni coses grandioses.

Espera que l'electorat el valore per les coses que la seua gent ha fet a l'Ajuntament?

Jo vull que la gent em valore pel meu treball, no pel treball d'altres. Em presente perquè estic convençut que la gent em coneix i sap el que està votant. Tot i que sóc jove, porte una llarga trajectòria dins del món associatiu de Silla i fa set anys que treballe a l'Ajuntament. Conec el món de l'Administració per dins i estic molt implicat en la realitat del poble.

Si el dia 23 li toca sumar vots, amb qui es trobaria més a gust?

Vaja per davant que jo no sóc partidari de pactar amb ningú. Pense que si arribem a huit regidors, no pactaré amb ningú perquè es pot governar l'Ajuntament des d'aquesta minoria que et donen les xifres. Això sí, intentaré arribar a pactes puntuals i procuraré dialogar el màxim possible amb tots els grups polítics que aconseguisquen un lloc al consistori.

Què pensa fer el PP amb les obres dels casals fallers?

Dels que hi ha en marxa, hi ha dos que tinc clar el que vaig a fer i no serà destinar-los per al que van estar bastits. El del Parc de l'Estació ens aprofitarà per a millorar l'entramat associatiu del poble o per alguna qüestió municipal. El del Parc de les Eres, el reconvertirem en un Centre Juvenil. La resta, encara no tenim res definit, però els donarem eixida. Ara estem capficats en explicar el que proposem per als quatre anys i això són qüestions molt puntuals, que anirem veient a mesura que es rematen les garbes.

Una opinió sobre la bastida de la façana de l'església: ¿Què és el que fem amb això?

Doncs això és una cosa que cal abordar. Nosaltres volem estudiar el problema real que hi ha, de quina manera es resol. S'haurà de crear una fundació i intentar agarrar el bou per les banyes, cercar subvencions o alguna cosa semblant perquè des del municipi això no es pot resoldre de qualsevol manera, ni es pot assumir aquesta inversió tan gran.

Es pot fer alguna cosa des de l'ajuntament per fer baixar les xifres d'atur a Silla?

La veritat és que això és un problema complicat tal i com esta el pati. Tan de bo que es poguera aplicar una mesura màgica. De moment nosaltres el que proposem és millorar els polígons industrials; això s'ha de fer amb subvencions i ajudes de l'Administració estatal o autonòmica perquè amb els nostres propis recursos, és inviable. Hem de potenciar el punt estratègic que suposa Silla des de la perspectiva de la xarxa de transports. Volem bonificar fins a un 100% la llicència d'obertura d'empreses que s'instal·len a Silla, cal fer campanyes de dinamització comercial per evitar l'escapisme local, agilitzarem tot el tema de concessió de llicències i potenciarem la formació dels futurs treballadors. No podem oblidar la necessitat de crear una mesa de l'ocupació local.

Troba que cal regenerar la vida política a Silla?

Doncs sí, per suposat. Per això pense que m'ha triat a mi el PP, per poder donar una nova imatge i un clar missatge de renovació. Portem uns anys amb massa crispació i la gent està molt descontenta amb els polítics. Hi ha gent molt desencisada en general. Cal canviar, clar que sí; hem de procurar que la gent no perda la confiança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona
política

Veray afirma que votar al PP serveix per dir “no al procés i no a Sánchez”

girona