Política

Joan Carles Andrés Raga

Candidat del Bloc-Els Verds a l'Alcaldia d'Aldaia

"Oferim participació, bona gestió i salut"

El Bloc-Verds d'Aldaia se situa frontalment en contra de les antenes de telefonia mòbil i fa una aposta per la creació d'ocupació

Es tracta de la segona vegada que encapçala la llista dels valencianistes d'Aldaia després d'haver deixat passar la darrera legislatura en blanc. Ho fa en representació del seu propi partit i del col·lectiu d'El Verds.

Quina és la proposta que fan per a Aldaia?

Els eixos bàsics del nostre programa podrien resumir-se en participació democràtica, transparència en la gestió, compromís amb els col·lectius més desfavorits, amb la salut —amb una oposició frontal a les antenes de telefonia—, amb la contribució decidida a la creació de llocs de treball des del respecte al medi ambient i a la tradició. Tot això des de la més absoluta implicació i responsabilitat per part dels hòmens i dones de la coalició Bloc-Els Verds d'Aldaia, sense crispació, amb voluntat de sumar esforços i amb l'objectiu clar de generar oportunitats per superar la crisi.

Espera que l'electorat valore el treball fet pel seu grup des de fora l'Ajuntament?

Voldria desfer un malentès, no sé si malintencionat o no. El Bloc, així com Els Verds, no estem fora de l'Ajuntament d'Aldaia. Aconseguirem les passades eleccions -sota la marca Compromís i en companyia d'Esquerra Unida- un regidor, que ens hauria d'haver correspost l'any passat i enguany, respectivament, tal com recollien els acords electorals que, finalment, emparant-se en fets aliens a l'esfera local, incomplí Esquerra Unida que s'ha arrogat, per tant, durant els darrers dos anys, una representativitat que no li correspon i que no té.

Si li toca sumar vots per fer governable la localitat, amb qui es trobarà més a gust?

Si fa el cas que som decisius, aplicarem el principi de previsibilitat, que és actuar de conformitat amb el que la teua ideologia, el teu programa i l'electoral que t'ha recolzat espera de tu. Estarem, en conseqüència, sempre del costat de l'opció política que més beneficie el conjunt de la ciutadania, amb quin millor projecte de futur puga oferir al poble i amb qui ens puguem entendre en el dia a dia. Sempre dins el marc de previsibilitat al qual al·ludia adés.

Troba que des de l'ajuntament pot fer-se alguna cosa per fer minvar l'atur?

I tant. Primer cal tindre clar un projecte de ciutat que, de moment, no he vist enlloc, tret del nostre. Després, tot sent realistes, cal orientar l'acció de govern cap a les polítiques actives d'ocupació en la línia de l'autoocupació, el cooperativisme, la recuperació del tramat associatiu vinculat al sector industrial tradicional i, sobretot, polítiques adreçades als sectors emergents de les noves tecnologies, la producció agropecuària ecològica, el reciclatge... tot plegat, en consonància amb el nostre teixit industrial de xicotetes i mitjanes empreses.

Demanarà una auditoria el 23 de maig, guanye qui guanye?

Si un dels nostres eixos programàtics és la transparència en la gestió, és raonable que actuem en la línia d'exigir-la als qui ens han governat fins ara i també als que eixiran elegits el 22 de maig.

Cal regenerar la vida política d'Aldaia?

Cal regenerar sobretot la qualitat del nostre sistema democràtic en general. Cal dir a la ciutadania que la política és una pràctica aclaparadorament honesta i desinteressada i, alhora, cal extirpar de soca-rel la metàstasi de la corrupció, el clientelisme i el col·lapse paral·litzador de la desmotivació, especialment, el de la joventut. En aquest sentit, quan uns parlen d'una altra forma de fer política, obliden deliberadament que, allà on governen continuen fent exactament la mateixa forma de fer política que diuen combatre. Els grans canvis socials comencen des de la base. Per tant, la gran regeneració haurà de vindre necessàriament des dels municipi, a l'empara de la coneguda dita de “pensar globalment, actuar localment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona
política

Veray afirma que votar al PP serveix per dir “no al procés i no a Sánchez”

girona
OLOT

La CUP defensa una “reforma integral” del sector agroalimentari

OLOT
BESALÚ

Junts es compromet a posar al dia i climatitzar els centres educatius

BESALÚ
Política

Tortosa municipalitzarà el pàrquing de la plaça Alfons XII

Tortosa

La CUP defensa “lleis que treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”

salt