Política

premià de mar

CiU i PSC es comprometen a no incrementar els impostos

El debat de Ràdio Premià de Mar se centra més a analitzar el mandat passat que a confrontar les propostes de futur

L'economia, el comerç i la neteja focalitzen la discussió entre partits

Les principals forces que es presenten a les eleccions municipals a Premià de Mar es van comprometre ahir a no apujar els debats “mentre durin els moments complicats”. Així ho van verbalitzar partits com el PP i ICV-EUiA, però també els dos grans aspirants a ocupar l'alcaldia després del pròxim 11 de juny: PSC i CiU, que fins al moment no s'havia mostrat tan contundent en aquest aspecte.

L'economia va tenir un paper destacat durant tot el debat, que va ser organitzat per Ràdio Premià de Mar a la biblioteca municipal i que va ocupar molt més temps a discutir sobre el passat que a confrontar les idees de futur. Els partits de govern van defensar la feina feta fins al moment mentre que la resta de partits van poder proposar més idees com ara “desenvolupar petits polígons d'activitat econòmica”, una proposta molt repetida al llarg de la tarda pel candidat del PSC, Tomàs Esteban, o l'adequació dels carrers Enric Granados i Jacint Verdaguer per al creixement del petit comerç, que va defensar el cap de llista de Crida Premianenca, Joan Ribet, molt actiu en el debat. El candidat de la CUP també va posar sobre la taula la necessitat de crear una casa d'oficis per potenciar la formació de joves i de persones a l'atur. En aquest mateix sentit, Josep Maria Molins (ERC) va apostar per l'obertura d'un centre de formació ocupacional i Aurora Juvé va lamentar la burocràcia existent que fa que “es tardi sis mesos a obrir una botiga” al municipi.

El capítol de neteja va seguir una tònica semblant a la dels dos bloc anteriors. Crítiques de tots els partits a l'actual gestió, i el cap de llista de CiU i alcalde, Miquel Buch, donant explicacions, a vegades poc assistit pel fins ara soci de govern, ERC. En aquesta discussió, Buch va arribar a admetre: “No tot ho hem fet bé i no tot ens ha sortit bé”. Però va assegurar que el nou contracte ha de fixar un punt d'inflexió en el manteniment de la via pública. L'alcalde, però, va recordar que tan important o més que netejar és “no embrutar” i, en aquest sentit, va destacar la importància dels programes de sensibilització. El representant d'ICV-EUIA, Alfons Barreras, però, va recelar de les paraules de l'alcalde i va opinar que és la gestió i no el contracte el que acaba definint l'eficiència del servei.

El quart i darrer bloc, el dels aparcaments, va servir perquè Esteban demanés que les places d'aparcament buides es posin en lloguers “adequats a les necessitats de la gent”, mentre que Buch va rei-vindicar la política “de posar els cotxes sota terra per poder fer les voreres més amples i, per tant, un municipi més amable”. El cap de llista del Bloc Municipal, Lluís Bernaus, va llançar la idea d'habilitar una part del port com a aparcament públic mentre que Ribet va apostar per la mobilitat amb bicicleta, amb la creació de carrils habilitats per a aquest mitjà de transport no contaminant.

Al final, tots van acabar demanat el vot. Crida Premianenca per un Ajuntament més participatiu, el Bloc Municipal per “fer fora uns polítics que ja cansen”, ERC per la seva aposta per la cultura, el PP per un nou canvi de paradigma a l'Estat, ICV-EUiA per una més gran justícia social, el PSC perquè “calen canvis importants” i CiU per continuar dedicant-se al plaer “de servir els ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona