Política

JOSEP FÈLIX BALLESTEROS

CAP DE LLISTA DEL PSC A TARRAGONA

“No aspiro a ser el secretari general del meu partit”

L'alcalde actual, que lluita per revalidar el mandat, promet dedicació exclusiva tot i que busca presència al nucli dur del PSC

Defensa que l'Ajuntament ha d'esdevenir una agència d'atracció d'inversió privada, i aposta per la creació d'un gran consorci sanitari

Reconeix la lentitud administrativa com a assignatura pendent

Professor i regidor
Josep Fèlix Ballesteros (Tarragona, 1959) ve d'una llarga trajectòria a l'Ajuntament, on ha estat regidor des del 1983, amb un parèntesi entre 1999 i 2003. És llicenciat en ciències de l'educació per la URV. És casat, té dos fills i ha estat professor d'educació integrada de l'ONCE. Aspira a guanyar diumenge que ve, tot i la tendència general a la baixa del PSC, pel valor de la “bona feina feta”.

Josep Fèlix Ballesteros (PSC) va posar fi ara fa quatre anys a l'hegemonia de CiU a l'Ajuntament de Tarragona. Després d'un primer mandat marcat per un context econòmic en contra, ara lluita per reeditar la victòria amb la cursa per guanyar pes al PSC de fons.

Si aconsegueix repetir en l'alcaldia, haurà de gestionar unes arques municipals força buides. Com ho farà?

Això no és un problema nou, sinó que ja fa tres anys que hi convivim. Des de llavors que ja estem fent coses i hem ajustat la plantilla: ara tenim divuit llocs de treball menys que l'anterior govern. Hem renunciat també a totes les despeses supèrflues.

I això ja és suficient?

Sí, amb això n'hi haurà prou si no perdem el cap. Aquests propers quatre anys ningú podrà prometre cap gran inversió amb recursos propis, i per això cal posar l'accent a reactivar la inversió privada.

Precisament, vostè ha promès la creació de 6.000 llocs de treball.

Sí, ens comprometem que aquesta xifra s'assolirà a través de diferents projectes. Per exemple, tenim tres polígons industrials molt deteriorats, i reclamo a la Generalitat que faci un pla similar a la llei de barris per millorar-los. Hi haurà el desenvolupament del pla parcial 9, l'arribada d'Ikea, les obres del mercat Central, els projectes de la indústria química i del port, el Parc Científic de Sescelades, els Jocs del Mediterrani...

Però això són bàsicament projectes que depenen de la iniciativa privada, no de qui guanyi diumenge.

No. Perquè tot això es faci cal que hi hagi un ajuntament que actuï com una agència de captació d'inversions. I això és el que estem fent nosaltres: aquestes inversions vindran aquí perquè abans hem anat a tot arreu per portar-les a Tarragona.

Continua sense inaugurar molts dels projectes eterns de ciutat. Té por que això hagi decebut els votants?

No, com tampoc no crec que encara continuem parlant aquesta campanya dels mateixos temes pendents que ara fa quatre anys. Fixi's: ja ningú parla del Fortí de la Reina, de l'Hostal del Sol o del manteniment de la ciutat. I hem desencallat temes com ara l'EOI a la Chartreuse, el mercat Central o el nou teatre.

I el pàrquing Jaume I?

Aquest és un dels punts més negatius de l'herència que vam rebre de l'anterior consistori. Ja ho hem posat en mans de la justícia i ho hem endreçat. El pitjor de tot és que són uns diners que estem pagant tots plegats.

En l'àmbit cultural, potser no s'ha visualitzat aquest salt qualitatiu que s'esperava.

No és aquesta la sensació que jo tinc. He tingut una trobada amb la gent de la cultura i s'han mostrat satisfets amb la gestió feta. Hem estat un govern que hem parlat amb ells, a diferència del que passava abans. Però una transformació cultural no es fa en un any ni en dos, tot i que hem posat els fonaments. Els fruits es veuran en els propers quatre anys.

Què farà per evitar les retallades a la sanitat?

Rebutjar-les, denunciar-les i no abaixar la guàrdia. Estem radicalment en contra que Joan XXIII sigui l'hospital on es preveuen més retallades. Això és un greuge comparatiu que no podem acceptar. Ara, també sortiré en defensa de l'hospital de Santa Tecla si es troba amenaçat també. Per lluitar contra tot plegat, reclamem també un gran complex sanitari.

És a dir, volen que Joan XXIII i Santa Tecla estiguin junts?

És necessari que hi hagi un gran consorci públic i privat que reculli tota l'activitat sanitària. M'és igual si és a l'entorn de l'actual Joan XXIII o al Llorito, però els dos hospitals han d'estar junts i compartir recursos.

Vostè ha dit reiteradament que es dedicarà en exclusiva a ser alcalde, però al mateix temps diu que aspira a dirigir el seu partit...

No, jo no aspiro a ser secretari general del meu partit, no ho vull ser. El que vull és que Tarragona tingui presència al nucli dur del PSC.

Però totes aquestes especulacions no tem que creïn la impressió que per a vostè les eleccions són un trampolí per pujar dins del PSC?

No, gens. La veritat és que és la primera persona que m'ho diu.

Vaja.

Tinc molt clar que no duplicaré càrrecs, tot i que tampoc critico aquells que ho fan. He dit moltes vegades que la meva aspiració política és ser alcalde de Tarragona.

Quina és la part d'aquests quatre anys de govern que valora pitjor?

Que no hem millorat l'eficàcia administrativa. Encara som lents tramitant, i aquest és un dels punts que ens queden pendents per als propers quatre anys.

Si pot, reeditarà el pacte de govern amb ERC?

Estic content de com ha funcionat el pacte, després dels anys d'inestabilitat i crispació de què veníem. Però faré una lectura del que diguin les urnes diumenge abans de decidir res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel