Política

maresme

El 70% dels alcaldables estan en contra dels laterals

Fins a 61 caps de llista dels municipis afectats es manifesten contraris a les rondes en una enquesta feta per Preservem el Maresme

Un 56% ho consideren innegociable per pactar

El 23 de maig els membres de la coordinadora Preservem el Maresme podran posar sobre la taula del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder (CiU), un argument de pes en contra dels laterals de l'autopista. I és que la majoria de la població dels municipis afectats estarà representada per uns polítics locals que ja han manifestat el seu rebuig frontal al projecte que es va publicar el mes de setembre passat.

Concretament, el 68% dels caps de llista dels municipis afectats, 61 alcaldables de 89, han mostrat el seu rebuig a la construcció de laterals, segons els resultats de l'enquesta feta als dotze municipis afectats pel pas de la ronda: Montgat, el Masnou, Alella, Teià, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Argentona i Mataró. Si el nombre d'alcaldables contraris a la ronda és força contundent, encara ho és més la xifra de caps de llista que s'hi manifesten a favor: només sis, un 7% del total, mentre que un 8% han manifestat que no tenen un pensament definit i un 17% –la majoria del PSC– no han contestat l'enquesta promoguda per la coordinadora maresmenca.

Per partits, CiU s'hi mostra contrari en nou dels dotze municipis enquestats. Tan sols la candidata de Cabrils no defineix la seva posició i els del Masnou i Montgat no han contestat. Del PSC, tan sols han respost quatre candidats: dos defensant la construcció de la ronda –Premià de Dalt i Vilassar de Mar– i els altres dos sense concreció –Cabrils i Cabrera de Mar–. Esquerra, per la seva banda, respon a tots els municipis en contra de la infraestructura, a excepció de Mataró, on no han retornat el qüestionari. El PP no vol les rondes excepte a Alella i Vilassar de Mar, mentre que ICV-EUiA és la que presenta uns postulats més unitaris i s'hi oposen a tot arreu.

Vital per fer govern

La major part dels alcaldables de la comarca –un 56%– asseguren també que no pactaran per fer govern amb cap altra força que estigui a favor de les rondes, de la qual cosa es desprèn que, tot i no ser una competència municipal, les agrupacions locals volen condicionar en tot el que sigui possible la decisió final. De fet, dels 61 candidats que han contestat, 60 es mostren a favor d'obrir un procés de participació ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA