Política

Vicent Beguer

Candidat de Compromís a l'alcaldia de Torrent

“A Torrent hem viscut una regressió democràtica amb el PP”

L'atur, l'escolarització pública, la formació dels joves, l'orientació professional i l'economia verda són algunes de les propostes que planteja la coalició Compromís, per a Torrent

La primera preocupació del candidat per a la legislatura que començarà el 23 de maig, és la de l'atur. Beguer es torna a presentar com a candidat a l'alcaldia d'una ciutat que suporta més de 10.000 persones desocupades. Diu encapçalar un projecte “molt definit”.

—Cal regenerar la política torrentina?

—Trobe que sí. Les formes d'aquesta legislatura han deixat molt a desitjar. Pense que és el que passa quan un partit obté una majoria absoluta. Amb el poder absolut, la força política guanyadora no s'adona que ha d'escoltar les altres forces que componen el consistori.

—S'ha guanyat o s'ha perdut en qualitat democràtica?

—Sincerament pense que hem perdut perquè ací hi havia una manera de fer política institucional que durant el mandat del PP se n'ha anat en orris. Al menys els anteriors gestors [PSOE] cuidaven les formes i això resulta primordial per a la convivència política municipal. Hem viscut una clara regressió democràtica amb la manera de procedir dels populars.

—El Bloc és garantia de normalitat democràtica?

—Sí, sí, sense lloc a dubtes. Si no fóra així, els que configurem la llista no hi estaríem. Sóc de l'opinió que al menys donem una altra visió sobre la concepció de la política municipal. La societat no és bicolor; la societat és dels colors de l'arc de sant Marti i és per això que Compromís també ho és. Això és enriquidor, per això que som garantia democràtica: perquè visualitzem una tercera via possible dins de la dèria dels partits grans de voler acaparar-ho tot.

—Com és possible solucionar des de l'Ajuntament allò que tant li preocupa: l'atur?

—És veritat que des d'un ajuntament resulta complicat resoldre la magnitud del problema, però sí que és cert que des de l'Ajuntament es poden dotar beques les empreses o els comerços que contracten gent nova o aturats d'edat. També es podria detraure el costum de contractar empreses de fora del poble, en favor d'aquelles altres existents en la localitat i que feren el mateix treball. S'ha de procurar no allargar els pagaments per serveis prestats. No podem continuar malbaratant tants diners en festa, flors i violes. Ho diu una persona que està implicada en el món de la festa, però que reconix que estem fent la bola de neu molt grossa. Igualment, s'ha de procurar fer contractacions de serveis per obra a gent de la vila.

—Si cal sumar a partir del 23 de maig, sumaran?

—Ens presentem per poder arribar a obtenir la responsabilitat màxima, el nostre programa està ben clar amb 100 propostes més diverses sobre 10 sectors clau de la vida torrentina. Si hi ha algú que respecta aquesta premissa, es podrà sumar, aussades que es podrà sumar, però sempre que sumem magnituds semblants.

—L'objectiu de Compromís encara és fer fora el PP?

—Jo pense que el PP ho ha fet molt i molt malament. En un principi, quan s'inicià aquesta legislatura que ara deixem, pensava que hi hauria sintonia entre el PP de Torrent i el PP de la Generalitat, però he vist que la Generalitat ha marginat Torrent de manera molt descarada. Si damunt d'això, afegim que econòmicament han generat tant de dèficit en quatre anys, com els 28 anys anteriors del PSOE, no podem per menys que continuar aspirant a fer fora el PP de la gestió municipal torrentina. Però a més d'això, la distància existent amb la concepció política del PP ens separa molt. Si, sí; Compromís aspira a fer fora de l'administració torrentina aquest PP.

—S'hi hauria de fer una auditoria?

—I tant. Nosaltres sempre hem pensat això. Cada nova legislatura s'ha de fer una auditoria sobre l'estat real dels comptes municipals, però no per tirar les culpes a ningú sinó per saber la situació real de l'Ajuntament. Una auditoria feta pels tècnics municipals. No cal cercar auditors fora de la casa. Si pensàrem que algú està estacant-se els diners, no faria una auditoria, aniria al jutjat i ho denunciaria, directament.

—Ha baixat Torrent en quantitat i qualitat cultural?

—Directament sí. Els únics retalls que han hagut durant aquesta legislatura s'han produït en la partida de cultura. No hi ha contestació possible a aquesta realitat que patim de la mà del PP local. Tan sols hem de veure l'actitud que han mostrat davant els premis literaris Ciutat de Torrent. Però a més d'això, sempre ho ve a pagar el valencià.

—Algun retret en el camp dels serveis socials?

—Un de molt evident. El PP ha convertit els serveis socials de Torrent en un apèndix del que fa Càrites Interparroquial.

—Què em diu de l'hospital promés?

—Que ha estat tot un frau polític. Només han fet res més que paperassa. La Generalitat no disposa de pressupost per a la seua execució i per no fer, no han fet ni la compra dels terrenys on diuen que ha d'anar ubicat. Un fracàs estrepitós.

—I el soterrament de les vies del metro?

—Estan enganyant el veïnat amb el projecte que han presentat. Si es volen soterrar les vies, ha de ser la Generalitat qui se n'ocupe. No es pot lligar el soterrament de les vies del metro a la proposta que han presentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona