Política

Blai Peiró

Candidat per Projecte Oliva

"Oliva necessita un projecte de ciutat consensuat"

L'atur depèn de la valentia local i de donar el màxim suport a les empreses del poble perquè sàpiguen explotar els recursos endògens que té la localitat

Nascut l'any 1966, és llicenciat en Dret i tècnic municipal responsable del departament de Comerç i Consum de l'Ajuntament d'Oliva. La darrera legislatura ha estat regidor i actualment és el president del partit polític Projecte Oliva, creat l'any 2010.

—Com i quan li van proposar ser cap de llista?

—L'Executiva del partit va acordar en novembre de 2010 que fóra el candidat.

—Quins són els seus principals projectes si aconsegueix l'alcaldia?

—Oliva necessita un projecte de ciutat consensuat per tots els representants de la vila i de la societat civil, i el nostre partit pot fer seure en una taula tots els interlocutors, per damunt de les sigles dels distints partits. Cal solucionar els xicotets problemes que preocupen a les persones.

—Quin futur immediat veu per als projectes del tren i la circumval·lació?

—En el tema del tren i la circumval·lació, els partits que han dirigit Oliva en els últims 20 anys s'han preocupat de desinformar i tirar-se les culpes els uns als altres, més que d'unir-se per a exigir i reivindicar amb arguments seriosos aquestes dues infraestructures tan importants per a la ciutat.

—Oliva va tancar el mes de març amb un 7% més d'aturats, proposa alguna solució local al problema?

—La situació dels aturats és molt preocupant en els mesos que s'acosten. Les polítiques de creació de treball del govern del PSOE han estat catastròfiques. Des de la corporació, la nostra possibilitat d'influir a millorar la situació i generar treball depén de la nostra valentia i de donar el màxim suport a les nostres empreses locals, i que sapiguem explotar els recursos endògens que té la nostra ciutat de manera sostenible.

—Quines propostes creu ha d'oferir Oliva amb vista al turisme?

—Un turisme de qualitat, potenciat i utilitzant els recursos naturals i paisatgístics que té la nostra ciutat. Hem de disposar d'una oferta diferenciada i única de la resta de ciutats que ens envolten. Oliva té potencial per a que els seus habitants puguen tenir treball en el sector turístic.

—Quines són les principals iniciatives educatives, socioculturals i esportives que proposa el seu partit?

—La cultura en una ciutat es un pilar fonamental. Hem de crear un calendari d'activitats culturals que òmpliga les expectatives dels nostres joves, i consolidar certàmens com el Poefesta a Espanya. És necessari crear espais on els joves, i no tant joves, tinguen un lloc de trobada i la possibilitat de gaudir de l'oci i els temps lliure. Proposem, a més, construir instal·lacions esportives en la platja i donar suport a les infraestructures de las escoles esportives.

—Quin és el seu posicionament respecte al consorci comarcal per a la televisió pública?

—És necessari consensuar un model de televisió comarcal que siga capaç de realitzar una funció social i educativa sense ingerències polítiques.

—Com milloraria el seu partit la participació ciutadana a Oliva?

—La participació ciutadana es millora donant la possibilitat a las persones que vivim en Oliva de tenir tota la informació des de les institucions públiques municipals, així com que les propostes veïnals s'escolten, s'estudien i se solucionen els assumptes que preocupen a les persones que vivim en Oliva. Preocupa que la ciutat no siga capaç de generar treball per a les persones que viuen en ella; preocupa la salut; preocupa la seguretat de les nostres famílies i propietats; preocupa l'atenció als nostres majors dependents; i molts altres assumptes.

—Com potenciaria la seua formació política la integració dels nouvinguts a la localitat?

—Oliva ha estat sempre una ciutat oberta a la mar. Som un poble que acull les persones que han decidit viure ací. És important el respecte mutu de las diferents cultures però sense oblidar que aquesta ciutat té les seues arrels, les seues tradicions i creences, i eixe respecte li'l devem als que van estar i als que estaran en el futur. Les persones que viuen en Oliva de parla anglesa, alemanya, francesa i dels països de parla hispana tenen molt a aportar culturalment a la nostra ciutat, i nosaltres a ells. Aquestes persones han de disposar de tota la informació municipal per poder desenvolupar-se i gaudir de viure en la nostra ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona