Política

Javier Martínez Cantó

Candidat d'Esquerra Unida a l'alcaldia de Villar

“Resten coses per fer a Villar i la participació és important”

Després de huit anys de govern compartit, Esquerra Unida presenta una llista renovada amb l'objectiu de continuar el treball ben fet. Es tracta de gent compromesa ètica i políticament, al cap de la qual s'hi troba el candidat a l'alcaldia que diu presentar-se sota aquesta responsabilitat degut al seu compromís amb les idees i per la il·lusió que suposa poder intervenir en el canvi del seu poble.

—És millorable la legislatura?

—I tant que ho és. Si considerarem que ho hem fet tot perfecte mentre hem col·laborat a la governabilitat de la ciutat, estaríem ben errats. Resulta molt saludable, democràticament parlant, treure-li tots els defectes a les actuacions que hem aconseguit fer en favor de la millora del Villar. No hi ha dubte que tot és millorable i és per això que estem treballant-hi.

—Què és el que proposa Esquerra Unida per a Villar?

—Trobem fonamental la redacció del Pla General d'Ordenació Urbana del nostre poble. No podem continuar més sense tindre'l perquè llastra bastant el desenvolupament de Villar. S'ha de procurar un Centre de Dia i una Residència per als nostre majors. També s'ha de tenir en compte les necessitats dels adolescents i dels joves, plantejant alternatives d'oci que vaja més enllà de l'Escola Musical i l'Escola de Futbol, perquè la gent d'aquestes edats, al marge de menjar pipes a les escales del Patronato, no tenen res més a fer. Finalment, s'ha d'obrir l'ajuntament a la ciutadania i a les associacions, fent de la casa de la Vila de Villar, un lloc de participació.

—S'obre doncs un nou període de participació?

—Per la nostra banda i en la mesura de les nostres possibilitats, sí. I dic que sí, per dos motius: primer perquè la vida municipal pegarà un tomb important a partir del 23 de maig i la situació de crisi en que hi vivim, obligarà a estar pendent de la veu dels ciutadans contínuament. En segon lloc, perquè creiem fermament amb aquesta política oberta, la practiquem i procurem propiciar-la perquè Esquerra Unida és participació.

—Està, aleshores per la dissolució de la Diputació en favor de les mancomunitats?

—Personalment sempre m'he situat en aquesta posició i com a partit també s'està per aquest camí. S'han de dissoldre les diputacions perquè aquest esglaó de l'administració duplica o triplica un altre que ja existeix. Les diputacions sobren a favor dels ajuntaments, no tan a favor de les mancomunitats, perquè aquestes no són triades directament i també correm el risc de duplicar competències amb les conselleries del govern valencià.

—S'ha de regenerar la vida política de Villar?

—Pense que s'ha de diferenciar entre la vida pública dels ajuntaments i les institucions i la vida orgànica dels partits polítics que la sustenten. Quan a la vida municipal, ja he manifestat anteriorment que s'ha de fer alguna cosa per tornar a interessar la ciutadania en la marxa ordinària de l'Ajuntament degut a la gran minvada experimentada quan a participació en els plenaris i en els actes polítics que s'hi proposen.

No obstant això, trobe carències en la vida orgànica dels partits. Pense sincerament que els partits polítics han de fer un gran esforç per dir la seua més enllà de les convocatòries electorals.

—Troba que guanyaran les esquerres el 22 de maig?

—Sóc més partidari d'afirmar que el 22 de maig guanye l'esquerra a Villar; no les esquerres. Pense que Villar està millor amb govern d'esquerra que no amb govern de dretes i, per aquesta raó la política que s'ha de desenvolupar a Villar ha de ser una política d'esquerres. Però això serà possible en la mesura que les urnes traguen més Esquerra Unida.

—Suposem aquests resultats: 4 Esquerra, 4 PP i 3 PSOE. Què fem?

—Bo, això és difícil però no impossible. Què fem? Doncs ara mateix no t'ho puc dir, però en principi, s'hauria de parlar amb tots per veure com s'articula un govern local estable. Ja ho veurem a partir del 23 de maig. No et sembla?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona