Política

LLÀTZER SIBIS

CAP DE LLISTA DE CIU A SORT

“Hem fet coses importants amb la política i l'economia en contra”

“Malgrat els governs adversos a la Generalitat i la mala situació econòmica, a Sort hem pogut fer obres i equipaments importants”

“Necessitem generar ingressos propis, reobrirem la minicentral elèctrica”

Llàtzer Sibis, auxiliar de farmàcia de 45 anys, va ser escollit regidor el 2007 per CiU. Durant el seu primer mandat ha ocupat la primera tinença d'alcaldia de Sort. Ara, es troba davant del repte de prendre el relleu com a cap de CiU al fins ara alcalde Agustí López, el qual deixa l'Ajuntament després d'un llarg mandat per dedicar-se al càrrec de Diputat, que ja exercia en legislatures anteriors, i a la presidència del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Per què, aquest canvi de cap de llista a CiU?

Agustí López va començar a plantejar-ho, porta 20 anys com a alcalde, els últims 4 també ha estat diputat, ara també és president d'una comissió parlamentària, també ha estat nomenat al parc natural. Tot això va pesar en la seva decisió, ho va anar insinuant, em van insinuar a mi la possibilitat del relleu, i vaig acceptar.

Quin balanç en fa, del darrer mandat?

És un bon balanç. En una situació política adversa, i amb l'economia en crisi, hem pogut fer obres i equipaments importants: el casal de la gent gran, l'ampliació de la residència, s'ha millorat la connexió de la llum elèctrica, l'ampliació de l'escorxador.

Malgrat la crisi?

I malgrat governs adversos durant aquest període, a la Generalitat i a l'Estat.

I ara què?

Ara a continuar amb el treball en la promoció del turisme i dels esports d'aventures, que és una font de riquesa i d'ocupació per a Sort i del Pallars. Hem aconseguit que s'hi celebrin proves internacionals i cal continuar en aquesta línia. També cal millorar les rutes de senderisme i BATT, aconseguir l'entrada al parc nacional per la vall d'Àssua i procurarem que vingui una prova internacional de ràfting a Sort, amb tot el que això suposa de promoció turística i activitat econòmica a Sort. Necessitem activitat, que s'hi generin llocs de treball i es consolidin els que hi ha. Un segon eix del que farem és aconseguir recursos propis. Per això hem d'aprofitar el control de la minicentral hidroelèctrica i fer-ne un altra de biomassa amb finalitats d'explotació. I un tercer eix és aprofitar també els equipaments esportius que s'han fet els darrers anys com a font d'ingressos propis. Aquests espais poden generar un benefici econòmic a l'Ajuntament.

Quina posició ha de tenir Sort al Pirineu i a Catalunya?

Sort ha de ser el referent en matèria de turisme de natura i d'aventura, en turisme cultural i gastronòmic. Hem de ser el referent del Pirineu, que quan es parli de turisme d'aventura, en natura o en gastronomia i ramaderia tothom pensi en Sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona