Política

mataró

Els caps de llista de la CUP es reafirmen en els seus valors

Tots els candidats als municipis maresmencs de la formació independentista van intervenir defensant els postulats del partit en l'acte central d'àmbit comarcal que es va fer al Tecnocampus

La CUP va fer ahir al Tecnocampus de Mataró el seu acte central d'àmbit comarcal, en què va reafirmar i recordar els valors i els senyals d'identitat de la formació independentista. I és que, un per un, tots els candidats que el partit presenta a nou poblacions del Maresme –des de Sant Cebrià de Vallalta fins a Mataró– van anar pujant a l'escenari i van desgranar l'ideari i els compromisos. Independència, ciutats i pobles cohesionats, la llengua catalana, democràcia “de veritat” o la planificació territorial van ser alguns dels punts que es van tractar en els breus parlaments que van fer els respectius caps de llista.

El primer a saltar va ser el candidat d'Arenys de Mar, David Caldeira, que va recordar que la CUP són “aquells a qui deien radicals i extremistes”. Luard Silvestre, el candidat per Vilassar de Mar, va refermar el compromís “d'adaptar l'urbanisme a la ciutadania, i no al revés”. Toni Pérez, cap de files a Sant Cebrià de Vallalta, va apuntar que “la democràcia és el govern del poble”, mentre que l'alcaldable a Vilassar de Dalt, Jaume Batlle, va definir la llengua catalana “com una eina bàsica per a la cohesió social”. Un to més pausat va mostrar Eudald Calvo, cap de llista a Argentona, que va recordar que “cal situar la ciutadania com a subjecte de drets i deures”, mentre que Guillem Palau, alcaldable a Pineda de Mar, va recordar el “no als laterals de l'autopista”. Joan Ribet, alcaldable de Premià de Mar, va defensar una “agricultura de proximitat”, i Josep Manel Ximenis, regidor i candidat a Arenys de Munt, va apuntar que “en aquest municipi –Arenys de Munt– és on ha començat a canviar el país”. El candidat per Mataró, Xavier Safont-Tria, va cloure l'acte assegurant que “arribar a la independència no és tan difícil i d'aquesta manera s'aconsegueix la justícia social”.

Música reivindicativa i un mural

La CUP va organitzar un acte en què la música i l'art plàstic van ser protagonistes. I és que durant tota l'estona l'arquitecte Agàpit Borràs va anar pintant un mural amb la frase “El Maresme per la unitat popular”. Els parlaments es van anar intercalant amb les actuacions musicals de Set i Dos o Genís Mayola, el conte d'Ull Distret i la poesia de Jordi Bilbeny. L'acte va acabar amb tots els candidats cantant Els temps estan canviant, de Bob Dylan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA