Política

Lluís Sais

Candidat d'ERC a la Bisbal d'Empordà

“La capacitat inversora de l'Ajuntament és real”

El candidat d'ERC, actual alcalde, manté que les crítiques dels socialistes sobre dèficit en la hisenda municipal són infundades i els adverteix que fan mal a la institució

Malgrat que valora positivament el pacte amb CiU, es mostra prudent a l'hora de parlar de nous acords

Veterà
Lluís Sais es presenta per quarta vegada com a cap de llista d'ERC. No va ser, però, fins el 2007, que la formació va aconseguir una àmplia representació a l'Ajuntament, empatant a cinc regidors amb el PSC. L'acord de govern amb CiU li va donar l'alcaldia que es proposa revalidar.

Lluís Sais es presenta abanderant la feina feta en els últims quatre anys des del govern de la Bisbal (compartit amb CiU) i convençut que, malgrat la crisi, la ciutat pot avançar més en molts aspectes, com ara en serveis i activitat econòmica.

Com valora aquests anys del pacte de govern amb CiU?

Per poder tirar endavant projectes era imprescindible un govern fort i estable, i això s'ha aconseguit amb CiU. Els resultats han estat positius i s'ha iniciat un procés de transformació de la ciutat.

En què s'ha visualitzat aquesta transformació que diu?

En tres àmbits: posar al dia la ciutat pel que fa a equipaments, alguns dels quals estan iniciats i altres, en procés; rentar la imatge a la Bisbal, amb inversions importants en espais públics, i planificació. Una ciutat sense planificació, difícilment pot caminar i ja tenim a punt la revisió del pla d'ordenació urbana, per al qual s'obrirà un procés de participació ciutadana després de les eleccions.

Si tot és tan positiu, repetiria, doncs, el pacte de govern?

Els pactes s'han de plantejar a partir dels resultats de les eleccions i del missatge que els ciutadans donen amb el vot. El nostre objectiu és obtenir, d'entrada, el màxim de suport possible.

Quines són les prioritats del seu grup, en cas que torni a governar la ciutat?

Primer de tot, continuar garantint tots els serveis d'atenció a les persones, però també insistir a fer esforços en la política de promoció dels diferents sectors econòmics i dinamització de la ciutat, a més de gestionar de manera responsable els recursos municipals.

Els nous projectes poden quedar congelats en els pròxims quatre anys, a causa de la crisi?

Sense una certesa sobre el context econòmic general, és complicat saber fins on podem arribar ni si l'Estat deixarà endeutar més els ajuntaments. Però la capacitat de l'Ajuntament de la Bisbal per poder afrontar inversions és existent i real. I també es poden fer moltes coses amb pocs recursos, simplement gestionant-los correctament.

Diu que la capacitat d'inversió és real, però el PSC insisteix que l'Ajuntament té dèficit i que les dades presentades pel govern sobre la liquidació del 2010 no són correctes. De fet, ha impugnat la liquidació del pressupost.

Els del PSC, una vegada més, fan el ridícul impugnant una cosa que, legalment, no és impugnable. Només volen vendre fum i donar cobertura al discurs dels últims quatre anys, molt perillós per a la institució i que posa en dubte la professionalitat i imparcialitat de la funcionària (la interventora) que ha emès la liquidació del pressupost i es ratifica en les magnituds aprovades.

D'on surten, doncs, les dades i els informes que presenten per argumentar les seves crítiques?

Crec que han intentat coaccionar la interventora perquè els donés els números que a ells els agraden. Però la interventora ha fet la seva feina sense deixar-se coaccionar per ningú i es ratifica en els resultats. Han hagut de recórrer a tècnics d'altres administracions, segons diuen ells, per presentar dades. El PSC continua ancorat en el passat. El nou cap de llista és una tapadora, perquè qui encara mou els fils és l'exalcalde Romaguera. El PSC és el passat; ERC és el present i el futur de la ciutat.

Hi haurà variant de la C-66?

No és una prioritat ni per la Generalitat ni per l'Ajuntament. Però, en tot cas, correspon a la Generalitat prendre la millor decisió per no tornar a enfrontar ni els ciutadans ni el territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona