Política

Hereu i Gomà es defensen de la Barcelona “tètrica” que dibuixen CiU i el PP

Els cinc candidats a l'alcaldia de Barcelona participen en un debat on s'escenifica la separació en dos blocs

La primera topada entre Trias i Hereu s'ha produït quan el candidat de CiU ha acusat l'alcalde d'exercir l'”autoritarisme”

Jordi Hereu (PSC) i Ricard Gomà (ICV-EUiA) s'han defensat avui de la Barcelona “negra i tètrica” que han dibuixat Xavier Trias (CiU) i Alberto Fernández Díaz (PP) durant el debat-tertúlia que els cinc alcaldables han protagonitzat aquest matí en l'emissora RAC-1.

En el tercer debat entre els cinc principals candidats a l'alcaldia de Barcelona han saltat les primeres espurnes de la campanya i el primer enfrontament directe entre dos blocs, el format per CiU i PP i l'integrat pels socis de l'actual govern municipal, PSC i ICV-EUiA.

Moderats per Jordi Basté, la primera topada entre Trias i Hereu s'ha produït quan el candidat de CiU ha acusat l'alcalde d'exercir l'”autoritarisme”.

“Senyor Trias -li ha replicat un enfadat alcalde-, parlar d'autoritarisme en aquesta ciutat és impossible”. Hereu li ha recordat que el 75% de les propostes municipals han estat acordades per unanimitat del ple.

“La tesi de l'autoritarisme és impossible a Barcelona i si vostè proposa un canvi digui que és per una altra cosa, però no per autoritarisme”, ha afirmat Hereu.

Trias li ha replicat en to enèrgic assegurant que “s'han aprovat coses i vostè diu que no les aplicarà, i això per a mi són mètodes autoritaris i poc democràtics”.

En un altre moment del debat, celebrat al Caixafòrum i al qual ha assistit Efe, Trias i Hereu han entrat al cos a cos sobre els 1.000 agents de la Guàrdia Urbana incorporats en aquest mandat i que el candidat de CiU assegura que no són un increment sinó que han anat a substituir agents retirats.

Hereu ha acusat Trias de “desfigurar la realitat” i Fernández Díaz a Hereu de “no veure els problemes” i de ser “autocomplaent”.

“La seva Barcelona i la meva són molt diferents, no ho dubto”, ha ironitzat Hereu, a qui el candidat del PP li ha etzibat: “Barcelona és xauxa per a aquells que no respecten les lleis!”.

L'alcalde ha acusat els candidats de CiU i PP de “pintar Barcelona de negre” i directament Trias d'haver afirmat que és “la capital de la prostitució i de les màfies”.

“Això és un insult a la ciutat i és injust”, ha dit l'alcalde, que ha lamentat que els partits de centre-dreta estiguin fomentant aquest tipus d'afirmacions i ha discrepat “d'un PP i CiU que descriuen la ciutat d'una manera tètrica”.

“Jo no dono cap versió tètrica, jo explico la veritat, a Barcelona hi ha prostitució i els robatoris són constants”, ha asseverat Trias, que ha reafirmat que “les coses no van bé”.

El candidat d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella (ERC), ha participat en el debat de la seguretat indicant que la seguretat no es mesura en funció del nombre d'agents sinó de les polítiques socials.

La intensitat del debat s'ha incrementat quan el candidat d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha recordat a Trias que es va negar a signar el pacte sobre l'ocupació i l'ha acusat d'estar a favor de les retallades de la Generalitat.

Trias s'ha defensat acusant PSC i ICV-EUiA: “Vostès són els que han portat el país a la ruïna!”.

“Barcelona està en la ruïna?”, ha interromput Hereu.

“Barcelona no, però vostè fa de cap de l'oposició de la Generalitat i no s'atreveix a fer de cap de l'oposició al govern central”, ha contestat Trias.

En el debat, Jordi Portabella ha afirmat que “no es pot ser alcalde si no es té grup propi a Madrid” i ha exigit el dret de Barcelona a decidir aconseguint més poder polític per a la ciutat.

Mentre que Hereu ha afirmat que Fernández Díaz “és el candidat del senyor Aznar, de funest record”, Gomà ha arremès contra el candidat de CiU perquè la seva formació “afavoreix les grans fortunes i debilita els drets socials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles