Política

Lorena Benlloch

Candidata del PSPV-PSOE a l'alcaldia de Paterna

“Lorenzo Agustí a penes sí rep els seus veïns”

La creació d'ocupació l'augment de la seguretat ciutadana i la millora dels nou barris centren l'atenció dels socialistes per a la propera legislatura

El PPSV-PSOE de Paterna ha confiat en aquesta jove militant per recuperar l'alcaldia, perduda en 2007.

—Com valora aquesta primera legislatura del PP?

—Hem patit una gestió dolenta del PP, amb l'alarmant xifra de 7.537 desocupats, un deute a proveïdors de 33 milions d'euros, unes empreses mixtes que hipotecaran el futur dels paterners durant 40 anys i un augment de tots els impostos a l'abast de l'alcalde, entre moltes altres coses. Paterna no pot seguir governada per algú que no té il·lusió i, per tant, ni la transmet ni la genera. De fet, he decidit encapçalar el projecte socialista perquè el meu poble, en el que vaig nàixer, vaig créixer, em vaig casar, i visc, puga millorar i progressar com ho va fer anys arrere.

—Quina és la seua proposta com a candidata?

—Els punts dèbils de Paterna són els punts forts del nostre programa. Per això, els socialistes incidirem en la creació d'ocupació, l'augment de la seguretat ciutadana i la millora dels nostres nou barris. Entre altres coses, impulsarem el mercat laboral a través de la firma de convenis amb les empreses locals, incentivarem la inversió nacional e internacional en les nostres empreses i crearem una oficina d'ocupació a Paterna per a poder gestionar directament contractacions.

—Espera que l'electorat valore el seu treball com a oposició?

—Durant aquests quatre anys hem treballat molt dur, no només vigilant que en el nostre Ajuntament es facen les coses bé, sinó proposant moltes iniciatives adreçades a millorar el benestar i la qualitat de vida dels paterners. En aquest sentit, hem informat sempre la ciutadania d'aquelles irregularitats comeses pel nostre alcalde, com ara el cas de les adjudicacions a dit o el fraccionament de contractes per a eludir la llei del sector públic. Però a banda de controlar la gestió municipal, durant tota esta legislatura, el grup socialista ha presentat un total de 82 mocions. Entre elles, podem destacar el xec-bebé de 300€ per a les famílies paterneres, el soterrament de contenidors, transport públic més barat per a estudiants, un abonament-llibre o una escola d'idiomes per a Paterna.

—No tem que la ciutadania li haja girat l'esquena al seu partit per la crisi?

—És cert que aquests últims anys han estat marcats per la crisi mundial. Des del govern espanyol s'hi ha combatut de la millor manera que podia haver-se fet, encara que s'hagen hagut de prendre mesures impopulars. No obstant, des de l'Ajuntament s'hauria pogut fer més per superar-la. I és que, a pesar que a Paterna tenim tres polígons industrials, un parc tecnològic, un centre científic universitari, més de 400 comerços locals i 1.483 empreses, en aquests últims quatre anys hem passat de 2.500 aturats a 7.537.

—Troba que haver estat d'oposició li reportarà mes vots el 22 de maig?

—Aquests últims anys, amb Lorenzo Agustí al front del nostre Ajuntament, s'han caracteritzat, a banda de pel desmesurat augment de la desocupació, per les mentides i les promeses incomplides de l'alcalde. Agustí va arribar a l'alcaldia prometent que es pagarien menys impostos. Però ara els veïns paguen més de contribució, més de fem camuflat en el rebut de l'aigua, i a partir de juny, també més d'aigua. Al principi es mostrava obert i receptiu a la ciutadania i ara a penes rep els seus veïns. A més, Quan el senyor Agustí va agafar les regnes d'este Ajuntament, el consistori tenia uns 15 milions d'euros en obligacions pendents de pagament i, lamentablement, ara el nostre consistori deu més de 33 milions d'euros a proveïdors. A banda de duplicar el deute, Agustí ha fet un ús més que ineficient dels diners dels paterners. Clars exemples d'aquest malbaratament són els 36.000 euros que Agustí ha gastat en el lloguer de sis segways durant dos mesos per a la policia local o 600 euros en càpsules de cafè Nespresso. I si anem a la liquidació de 2009, perquè la de 2010 no ens la volen donar, comprovem com l'Ajuntament es gasta 700.000€ en publicitat, 740.000€ en viatges, més de 214.000€ en menjars o més de 500.000€ en festes.

—Si li toca sumar els seus vots perquè és puga governar la ciutat, amb qui és trobarà mes a gust?

—Els socialistes sempre aspirem a guanyar les eleccions i, per tant, no contemplem un altre escenari que el del suport majoritari dels ciutadans. Però si em pregunta amb qui està més a gust el PSPV-PSOE, és evident que amb les forces progressistes, ja que són les que tenen programes electorals més afins al nostre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ